Profitul creează monștrii

Sunt domenii, cum sunt sănătatea, educația, alimentația, din care nu ar fi trebuit să se facă profit niciodată pentru a se păstra calitatea acestora.

Totul pleacă de la mâncare și de la lipsa noastră de cunoaștere și înțelegere. Semințele hibride nu sunt mai bune decât cele ale plantelor sălbatice, ci dimpotrivă.

  • Plantele sălbatice au suferit selecții naturale. Plantele produse din semințe hibride (selecții artificiale) creează dependență de furnizorul de materie genetică, deoarece plantele provenite din acestea nu produc semințe fertile.
  • Plantele sălbatice oferă o varietate crescută de soiuri. Cele hibride oferă omogenitate.
  • Plantele sălbatice sunt mai rezistente la dăunători decât cele hibride, caz în care sunt folosite cantități mari de pesticide pe „plantațiile viitorului”.
  • Plantele sălbatice s-au adaptat solului și climei specifice locului unde au crescut, nu au nevoie de prea multă apă, nu au nevoie de fertilizatori. Semințele hibride sunt distribuite pe arii largi neținând cont de sol, climă și forme de relief. Acestea din urmă au nevoie de irigare suplimentară și de fertilizatori care împreună cu pesticidele folosite le transformă în alimente nocive.

Companiile care produc semințele hibride fac profituri uriașe an de an datorită dependenței de aceste semințe, dar și datorită faptului că tot ele furnizează și pesticide și fertilizatori. Dar nu se opresc aici; tot aceste companii produc și medicamente.

Aceste companii fac să scadă calitatea vieții și totodată să crească prețul ei. Aceste companii produc vaccinuri despre care se știe că pot provoca la copii autismul și sindromul ADHD. Și tot ele produc antidepresivele utilizate îndeosebi de copiii diagnosticați cu sindromul ADHD.

Plusul de producție pe care-l laudă atât de mult aceste companii, dar și unii fermieri sunt sigur depășite de costurile datorate pesticidelor, fertilizatorilor, vaccinurilor, antidepresivelor și altor medicamente de care nu am fi avut nevoie dacă oamenii nu ar fi intervenit în ciclul natural al plantelor. Nu-i așa că profitul omoară?

Orice are un preț. Mai grav este că pentru greșelile noastre și pentru ignoranța noastră vor plăti copii noștri. Petru că sănătatea noastră ar putea fi pusă în pericol, nu ar trebui să se facă profit în domeniile educațional, alimentar și sanitar.

© atlasuldesanatate.ro

Mai multe informații despre culturile modificate genetic puteți afla din documentarul difuzat de Digi World http://www.digi-world.tv/unde-se-ascunde-gustul