Dispozitiv de filtrare și ionizatre a apei

AQUARION – Dispozitiv de filtrare și ionizatre a apei

Menţinerea unei concentraţii adecvate de apă în organism este vitală pentru protejarea sănătăţii. Apa îndeplineşte o serie de sarcini: ajută la absorbţia nutrienţilor din alimente, dizolvă şi îndepărtează din organism substanţele produse în timpul metabolismului, joacă un rol crucial în menţinerea constantă a temperaturii corporale (evaporare, transpiraţie), protejează cele mai importante organe, reglează nivelul de electroni şi protoni din celule şi este indispensabilă pentru numeroase procese fiziologice.
Pentru ca procesele din organism să se desfăşoare normal, trebuie să bem 2,5 litri de apă zilnic. Această cantitate poate creşte la 3-4 litri vara, când depunem efort fizic intens sau când facem sport, deoarece o cantitate foarte mare de apă se evaporă prin piele. Prin urmare, consumul adecvat de apă (cantitativ şi calitativ) este foarte important.

Aquarion Water Ionizer and Filter
Aquarion Water Ionizer and Filter

Aparatul de ionizare şi filtrare a apei

Aparatul produce apă ionizată filtrând apa de robinet de mai multe ori, apoi purificând-o de clor şi separând-o electric. În urma separării electrice, apa dobândeşte un pH alcalin sau acid.

Prima dată, apa de la robinet trece printr-un filtru mecanic care reţine impurităţile mari. Dispozitivul mai are şi un filtru intern, de 0,01 microni, care curăţă apa de virusuri şi bacterii. Orificiile filtrului special sunt de zece ori mai mici decât dimensiunile virusurilor. Se autocurăţă şi, din acest motiv, nu se pot acumula în el reziduurile.Turmalina din componenţa sa îmbogăţeşte apa cu ioni, datorită caracteristicilor unice ale acestui mineral. După filtrare, apa este ionizată în interiorul unui vas de titaniu-platină, între doi electrozi. Cei doi electrozi şi interiorul vasului sunt separaţi printr-o membrană specială. Utilizatorul poate seta aparatul în funcţie de cât de acidă sau alcalină doreşte să fie apa, care poate fi folosită în mai multe scopuri.
Apa alcalină are un puternic efect antioxidant şi, astfel, protejează celulele împotriva efectelor dăunătoare ale radicalilor liberi. De asemenea, întârzie procesele de îmbătrânire. Apa ionizată alcalină este deosebit de bogată în oxigen; prin consumul acesteia, este fortificat sistemul natural de apărare al organismului şi astfel, nu ne îmbolnăvim atât de uşor. Apa ionizată alcalină are o capacitate de hidratare mai mare, deoarece pătrunde mai uşor în celule.
Aparatul poate produce apă ionizată acidă prin simpla modificare a setării aparatului. Este interzis să se bea apa acidă ionizată. Utilizată extern, este benefică pentru piele; se obţin rezultate bune în cazurile de micoze la nivelul mâinilor, picioarelor şi unghiilor. De asemenea, poate fi folosită în gospodărie, pentru dezinfectarea suprafeţelor, în cazul în care nu vrem să folosim substanţe chimice.

Întrebări frecvente:

 1. În cât timp se scurge 1 litru de apă ?
  Mai puţin de un minut (în medie, 40-45 de secunde).
 2. Cât de des trebuie să schimbăm filtrul ?
  În cazul apei de o calitate şi utilizare normale, pentru o familie alcătuită din patru     membri, filtrul trebuie schimbat după aproximativ 6 luni. Aparatul măsoară permanent     cantitatea de apă utilizată, şi când această cantitate ajunge la 4000  l, este afişată de     aparat  – în acest moment, filtrul trebuie neapărat schimbat.
  Atenţie: dacă pe durata utilizării, aspectul sau mirosul apei se schimbă, se impune     schimbarea imediată a filtrului – indiferent de cantitatea de apă utilizată până în acel     moment. Durata de viaţă a filtrului poate scădea în funcţie de calitatea apei !
 3. Este nevoie de un instalator la montarea aparatului ?
  În cazul unei racordări normale, nu este nevoie. Dacă însă doriţi să realizaţi racordul     sub chiuvetă, sau în cazul unei chiuvete care nu aparţine unui anumit standard, cereţi     ajutorul unui instalator.
 4. Este nevoie de piese în plus ?
  Dacă aparatul este instalat diferit faţă de modul recomandat, da, poate fi     nevoie de piese în plus; de ex. în cazul racordării la un robinet  non-standard, posibil să fie     necesar un aşa-numit reductor, care poate fi montat doar de un instalator. În astfel     de situaţii, compania noastră nu este responsabilă de stricăciunile provocate de eventuala instalare incorectă a aparatului !
 5. Poate fi setat pH-ul ?
  Da, poate fi reglat. Există nouă trepte de utilizare: patru trepte pentru aciditate şi patru     pentru alcalinitate. La treapta „0” puteţi obţine apa purificată („Purified”), dar neionizată.
  Aparatul are, de asemenea, o aşa-numită funcţie de acord fin, cu ajutorul căreia poate fi şi mai precis reglat, în funcţie de calitatea sau pH-ul apei de la robinet
 6. Se poate găti cu apa de la Aquarion ?
  Da, se poate găti cu apa alcalină şi cea purificată (Purified). Nu utilizaţi apa acidă ionizată la gătit !
 7. Există vreo limitare a cantităţii de apă consumată ?
  Apa ionizată poate fi consumată în limitele corespunzătoare apei obişnuite, deci nu trebuie consumată în cantităţi nici mai mici, nici mai mari decât apa obşinuită. În cazul în care utilizăm apa ionizată în alte scopuri (de ex. pentru gătit), se foloseşte aceeaşi cantitate ca şi în cazul apei obişnuite.
  Vă recomandăm să consumaţi zilnic cantitatea optimă de apă necesară menţinerii sănătăţii (2-3 l sau chiar mai mult, în cazul unor temperaturi ridicate, a practicării unui sport sau în caz de diaree).
 8. Ce se întâmplă cu reziduurile reţinute de filtru ?
  Acestea rămân în filtru; din acest motiv, filtrul trebuie schimbat periodic.
 9. Poate fi aparatul utilizat pentru filtrarea apei de fântână ?
  NU se recomandă acest lucru ! Dacă totuşi doriţi să utilizaţi aparatul pentru filtrarea apei de fântână, vă recomandăm ca mai întâi să efectuaţi analiza apei la un institut autorizat.
 10. La ce se poate utiliza apa purificată (PURIFIED) ?
  Apa purificată poate fi consumată şi de către copii, şi, de asemenea, este sigură şi  pentru prepararea hranei sugarilor.
  În cazul în care luaţi medicamente, consumaţi întotdeauna apă purificată (niciodată NU folosiţi apă ionizată !)
 11. Poate avea vreun efect negativ alcalinizarea organismului ?
  În cazul unui consum normal (2-2,5 l), se consideră că nu pot exista efecte negative.
 12. Sugarii/copiii mici pot consuma apă alcalină ?
  Cel  mai bine, în cazul sugarilor şi al copiilor mici, este să consume apă purificată    („Purified”).
 13. Ce se întâmplă dacă în aparat ajunge apă caldă ?
  Apa caldă dăunează filtrului şi aparatului, de aceea utilizarea acesteia este INTERZISĂ !
 14. La ce serveşte pre-filtrul ? Cum trebuie curăţat ?
  Pre-filtrul filtrează impurităţile mecanice mai mari. Dacă este necesar, pre-filtrul trebuie scos şi spălat cu apă curată şi, de asemenea, trebuie îndepărtate impurităţile pe care le-a reţinut.
 15. De ce este necesară activarea butonului „reset” atunci  când se schimbă filtrul ?
  Resetarea este necesară pentru a anula înregistrarea cantităţii de apă consumată, deoarece această informaţie ne indică când trebuie schimbat din nou filtrul.
 16. Există vreo limită de vârstă pentru utilizarea apei purificate alcaline ? De la ce vârstă poate fi consumată ? Există vreo limită superioară ?
  Consumul apei alcaline se recomadă  oricui începând de la vârsta de 6 ani, iar limită     superioară de vârstă nu există.
 17. Are vreun efect secundar ? Cine nu poate consuma această apă ?
  Pe lângă faptul că necesită o perioadă de acomodare, nu are nici un efect secundar. Însă persoanele care suferă de boli cronice trebuie să ceară avizul medicului înainte de     consumarea apei.
 18. Poate fi utilizată apa acidă pentru baia nou-născuţilor ?
  Este interzisă utilizarea apei acide pentru baia nou-născuţilor !

Alegeţi produsul Aquarion, pentru că este un:

 • Dispozitiv multifuncţional: purificator şi ionizator de apă.
 • Produce atât apă acidă, cât şi alcalină, putând fi utilizat în mai multe domenii.
 • Mai multe poziţii ajustabile în funcţie de scopul utilizării.
 • Economic. Dacă este utilizat corect, durata de viaţă: 20 de ani.
 • Uşor de utilizat: dispozitivul este simplu de instalat şi uşor de folosit.
 • Modern, aspect estetic.

 Sursa: calivita.ro

9687 Total Views 1 Views Today

Leave a Reply

Your email address will not be published.