Este timpul să ne întoarcem la natură

Vânzătorii de suplimente nutritive își sporesc vânzările afirmând că „fructele și legumele de azi nu mai au aceleași proprietăți curative precum cele de acum 40 de ani”. Nimic mai adevărat, dacă iei în considerare majoritatea fructelor și legumelor din magazine, realizate în sisteme industriale.

Toată lumea spune adevărul, însă pe jumătate. Se compară ceva ce nu prea mai e mâncare cu suplimentele. Fructele și legumele realizate în sistem tradițional sunt și astăzi la fel de gustoase și aducătoare de sănătate, ca acum 40 de ani. Din păcate sistemul tradițional de cultivare a fructelor și legumelor este pe cale de dispariție cam peste tot în lume. Mâncare o să mai fie, dar nu ca medicament, ci ca otravă.

Dacă mănânci doar fructe și legume neprocesate și foarte puține semințe ai toate șansele să rămâi sănătos. Sursele naturale sunt cele mai bune. Tot ce este ghidat de bani, nu este bun pentru sănătate.

Vă propun să ne întoarcem la natură, să prețuim pământul, apa și aerul, elementele primordiale ale existenței noastre aici. Totodată, trebuie să protejăm natura și fragilul ei ecosistem, din care și noi facem parte. Trebuie să milităm pentru păstrarea echilibrului natural, astfel încât ceea ce trăim noi azi să nu ajungă o poveste fantastică (un basm) mâine.

1490 Total Views 1 Views Today

Leave a Reply

Your email address will not be published.