Rodia

Rodia își are originea în Persia, Iranul de astăzi, unde a fost cultivată acum 5 mii de ani. Este menționată în mitul grecesc al Persefonei și în Biblie, care consemnează pofta israieliților de a mânca o rodie în dificila lor călătorie prin deșert. În Evul Mediu și mai târziu a fost considerată un simbol al fertilității – prima soție a regelui englez Henric al VII-lea, Caterina de Aragon, mânca semințe de rodie în speranța că va avea un fiu.

Fructul conține semințe roșii, sau arile, care sunt separate de coajă și membrană. Sucul se folosește pe larg, îndeosebi în melasele de rodii, un ingredient tradițional în bucătăria din Orientul Mijlociu, care se prepară din suc, zahăr și suc de lămâie. Sucul de rodie este o sursă excelentă de vitamina K, de acid folic, potasiu și mangan, precum și o sursă bună de vitaminele E și B6 și acid pantonic. În plus este bogat în taninuri și flavonoide antioxidante.

Cel mai popular soi cultivat de rodie se numește Wonderful și este faimos pentru fructele sale mari și frumos colorate.

Fructul este disponibil oricând. Sucul său oferă o sursă mai concentrată de antioxidanți și nutrienți, cu excepția fibrelor. Se poate folosi la gătit, în prepararea sosurilor și în rețete la cuptor – amestecați-l cu pudră de cacao pentru a masca nuanța intensă și a adăuga un plus de antioxidanți.

Într-o recenzie din 2009 publicată în revista Nutrition și Cancer, autorii au descris nivelul mare de compuși antioxidanți din sucul de rodie. Aceștia au prezentat pe scurt rezultatele studiilor care arată că extractul de suc inhibă dezvoltarea celulelor canceroase la sân, prostată, colon și plămâni. O probă clinică a examinat efectele extractului asupra pacienților cu cancer de prostată, semnalând că reduce progresia bolii. Fructul pare a proteja și de cardiopatii, potrivit unui articol din Nutrition Reviews, care a concluzionat că reduce presiunea sangvină și îmbunătățește fluiditatea sângelui.

Sursa: Superfoods, cele mai sănătoase alimente – Dr. Tonia Reinhard

De obicei se taie în două și se scot cu lingurița semințele care se separă apoi de pieliță. Dulci și revigorante, rodiile sunt ideale pentru a orna sucurile și smoothies.

Dacă te plimbi pe străzile din Turcia este imposibil să nu întâlnești un vânzător ambulant care să îți prepare un suc delicios; cel mai adesea de citrice. Cum portocalele pot fi mâncate ca atare sau stoarse fără un echipament costisitor, rodiile sunt atracția principală pentru turiștii din Turcia.

Aceeași presă manuală o vezi peste tot. Făcută în întregime din metal este rezistentă și stabilă, rodiile necesitând o forță de presare mult mai mare decât restul citricelor. Cuva în care sunt stoarse fructele este din inox, iar restul componentelor sunt din diferite metale și variază în funcție de producător: aluminiu, fontă, fier.

Ușor de manipulat, se poate folosi pentru o cantitate mare de citrice fără a necesita spălarea după fiecare pahar de suc obținut. Se spală cu ușurință. Sâmburii de rodie rămân adesea un găurile conului, neafectând prea mult funcționarea. La sfârșit, aceștia pot fi înlăturați cu ajutorul unei scobitori.

Dacă nu v-am convins, priviți acești vânzători ambulanți din Turcia.

Presa pentru citrice păstrează întreg conținutul de vitamine folosind stoarcerea prin presare a fructelor.

Presa de citrice Sana nu foloseste energia electrica, este extrem de usor de folosit si se adreseaza consumatorilor care stiu ca sucul proaspat de portocale, lămâie, grapefruit și rodie ofera beneficii pentru sanate.

Sana1

Acesta presa de citrice pentru uz comercial este si usor de folosit si usor de curatat. Este rapida si extrage usor sucul din portocale, mandarine, lamai, lime si grapefruit de dimensiuni medii. Pur si simplu pui o jumatate din orice citrice peste conul din otel, coborati si impingeti usor levierul pentru a va bucura de suc 100% natural. Semintele si gustul amarui din coaja sunt date de o parte. Storcatorul este realizat din fonta de inalta calitate iar conul de stoarcere si sita din otel inox care nu reactioneaza cu acizii din citrice. Are o baza de sprijin de dimensiuni mari pentru stabilitate si un levier generos.

Sana2

Greutate: 10 Kg

Dimensiuni: 229 x 178 x 457 mm

Mai multe detalii despre această presă pe www.eujuicers.ro

11255 Total Views 2 Views Today

Leave a Reply

Your email address will not be published.