Carnea conține 25% proteine, dar după fierbere mai rămân doar 9% proteine utilizabile. Ovăzul crud conține 15% proteine, deci, oferă mai multe proteine decât carnea fiartă. În afară de proteine, carnea fiartă nu are altă valoare nutritivă, pe când ovăzul și sâmburii uleioși (alune, nuci, semințele de floarea soarelui) cu un conținut de 25% proteine, sunt alimente cu ajutorul cărora ne putem hrăni complet și sănătos vreme îndelungată. – Hrană pentru Viață, de Daniel Menrath
Carnea:
- necesită până la 6h pentru a fi asimilată
- aportul de energie este scăzut
- obosește sistemul digestiv și reduce timpul de refacere al acestuia
- valoare nutrițională scăzută
- carnea de vită ajunge să aibă în urma fierberii de la 25% proteine la 9% proteine. Diferența de 16% constituie un deșeu chiar nociv pentru organism.
Fructele și legumele:
- salata are nevoie de 30 de minute pentru a fi asimilată
- aport ridicat de energie
- curăță tractul digestiv, îmbunătățind absorbția
- conțin tot ce avem nevoie din tabelul lui Mendeleev
- unele vegetale conțin o cantitate mai mare de proteine decât carnea fiartă.
Lumea îi privește ca pe niște ciudați pe cei care mănâncă vegetale crude. Acum îi considerăm primitivi pe oamenii peșterilor care vânau, din când în când, pentru a se hrăni. Oare evoluția noastră constă în a crește animale în cuști, fără iarba grasă, fără libertatea de mișcare, doar ca să ne hrănim cu ele? După mine a evolua înseamnă a nu strica echilibrul creat cu greu atât în interiorul nostru cât și în exteriorul nostru. Una dintre soluții este să ne hrănim cu vegetale crude, dar nu în exces și să nu distrugem nimic din echilibrul naturii creat în mii și mii de ani. Fructele și legumele sunt hrănitoare și benefice sănătății noastre!
© atlasuldesanatate.ro