Mâncare multă pentru un sistem imunitar „ridicat”

În realitate este chiar nociv să mâncăm mai mult decât avem nevoie.

Potențatorii de gust (sarea, zahărul) și inhibatorii senzației firești de sațietate (monoglutamatul de sodiu) te pot transforma într-un „balon meteorologic care nu se va desprinde niciodată de la sol”. Dar nu creșterea în greutate ar trebui să te îngrijoreze cel mai mult, ci dezechilibrele care se creează în organism.

Consumând o cantitate mai mică de alimente, doar atât cât avem nevoie, introducem mai puține toxine în organism, supunem organismul unui efort mai mic de a le procesa și totodată la un stres mai mic datorat exceselor în anumite substanțe.

Ca să trăim mult și sănătos trebuie să mâncăm cât avem nevoie și ce avem nevoie. Excesele nu sunt bune în niciun domeniu! Fructele și legumele conțin tot ce avem nevoie! Condiția este să le consumăm pe cât posibil neprelucrate termic, deoarece orice trece de 40 de grade C își pierde viața, își pierde proprietățile benefice, transformându-se în balast nociv.

Nu trăim pentru ca să mâncăm, ci mâncăm pentru ca să trăim!

© atlasuldesanatate.ro