Poveste de succes

„Cancerul este rezultatul unei deficiențe de comunicare la nivel celular!”

Mi-a plăcut un exemplu: „atunci când un fermier găsește în știulete boabe negre ce face? Scoate boabele negre sau ia măsuri pentru a preveni apariția altora?”

Medicii sunt concentrați pe scoaterea tumorii și nu pe rezolvarea deficiențelor care au cauzat apariția acesteia.

Goana după profit ucide! Sistemul alimentar și cel medical ar trebui să fie protejate de acest sindrom, al goanei după profit, însă, realitatea este crudă.

Numitorul comun în remedierea majorității problemelor de sănătate este să mâncăm fructe și legume crude și rar și puțin alte produse de origine vegetală care nu pot fi consumate decât în urma procesării termice. Semințele sunt chiar foarte bune, dar în cantități moderate.

Dacă renunți la animale totul se schimbă, nu mai ai nevoie de cantități așa de mari de mâncare, ești mai energic, mai inteligent, nu mai ai nevoie să mănânci așa de des (și chiar recomand cât mai puține mese – maxim două) și cel mai important, ești mai sănătos și îmbătrânești mai greu. Prin consumarea produselor de origine animală se produc dezechilibre grave.

Carnea provenită de la animalele hrănite cu concentrate nu conține vitamina B12! Vitamina B12 este produsă doar de niște bacterii aflate pe plante la nivelul solului. Animalele concentrează la nivel muscular, dar mai ales la nivelul ficatului această vitamină în urma ingerării acesteia. Noi avem nevoie de o cantitate infimă, cam tot atât cât putem colecta în urma consumului de fructe și legume crude. Prin consumul de produse de origine animală se modifică metabolismul digestiv, scade PH-ul și se inhibă singura zonă din tractul digestiv unde poate fi absorbită vitamina B12. Din acest motiv persoanele carnivore au carențe mari de vitamina B12, chiar dacă folosesc alimente (carne) de calitate dintr-o sursă sigură de la țară.

Proteinele sunt în toate alimentele. Există mulți sportivi de performanță – culturiști, triatloniști – Raw Vegani 100%. Teama legată de carența de proteine este indusă artificial, folosindu-se frânturi de informații, care chiar dacă sunt adevărate, în marele tablou nu mai au însemnătate.

Bacteriile din sistemul digestiv care descompun carnea produc o substanță extrem de toxică, despre care s-a demonstrat că este cancerigenă. Toate produsele de origine animală sporesc aciditatea gastrică, dar și a sângelui. Toate produsele de origine animală întârzie tractul digestiv.

Pe locul întâi este consumul de ouă, acestea depășind cu mult peste 6 ore de procesare și în unele cazuri chiar peste 24, iar aciditatea sistemului digestiv datorată consumului acestora ajungând până la PH-ul de 1,5. Această aciditate excesivă pentru o perioadă lungă de timp conduce la deteriorarea sistemului digestiv: gastrită, ulcer, hernie transhiatală… Consumul de produse de origine animală conduce adesea la constipație, halenă și fecale urât mirositoare. Constipația repetată conduce la hemoragii și cancer de colon. Toate acestea pot fi evitate, dacă reușești să fii ferm în a spune NU produselor de origine animală.

Consumul de lactate produce cataractă, osteoporoză, cancer la sân sau la prostată (după caz). Este demonstrat că acestea sunt opinoide, provoacă dependență. Prin introducerea sării în brânză se creează o și mai mare dependență (combinația perfectă sare-grăsimi). Aportul de calciu din lactate este mult mai mic în comparație cu cel extras din oase pentru a echilibra PH-ul sângelui în urma consumului de lactate. Așa apare osteoporoza.

Laptele este o carne în formă lichidă. Trecând peste aspectul moral prin care se produce acesta în fermele supraaglomerate, aspect ținut ascuns de ochii și urechile publicului, laptele de la animale constituie o băutură extrem de nocivă pe care noi o oferim spre consum mai ales copiilor. Marketing bazat pe informații mincinoase și naivitatea oamenilor.

Este demonstrat faptul că diabetul de tip II apare și este întreținut de consumul de grăsimi. Să nu uităm că lactatele conțin o cantitate semnificativă de grăsimi. Dar să nu ne lăsăm păcăliți, chiar și o carne slabă conține grăsimi.

Ce se întâmplă în urma consumului de carbohidrați? O parte se transformă în energie, se alimentează mușchii, crește cantitatea de glucoză din sânge, ficatul face încă o rezervă de combustibil sub formă de glicogen, iar restul se transformă în grăsimi răspândite peste tot în organism, la nivelul organelor, iar surplusul sub formă de țesut adipos. În cazul consumului de grăsimi, acestea se stochează aproape integral. Din acest motiv este mult mai probabil să faci diabet de tip II în cazul consumului de grăsimi, decât în cazul consumului de zaharuri.

Mitocondriile sunt uzina de energie a celulelor. Celulele au un obicei prost de a-și face rezerve de combustibil sub formă de grăsimi. Aceste rezerve conduc la modificări ale ADN-ului mitocondriilor. Mitocondriile produc din ce în ce mai puțină energie, efectivul lor se micșorează și în consecință rezistența noastră la efort scade.

Persoanele obeze respiră mai greu și inima lor pompează mai greu sângele. Și de aici derivă nenumărate complicații. Obezitatea este o boală mortală foarte gravă și ar trebui luată în serios chiar și de persoanele normale. Putem părea normali, dar să avem multă grăsime la nivelul organelor. Apariția obezității este la fel ca în cazul apariției cancerului. Momentul în care ești vizibil obez este la cel puțin câteva luni de momentul în care ai început să ai exces de grăsimi în organism. Aceste grăsimi ar fi fost utile în cazul unor perioade de foamete sau dacă am fi ținut voluntar post negru, dar având în vedere că noi consumăm  zilnic cel puțin 3 mese, acest metabolism este aproape uitat de organism.

Consumul de carne crește cantitatea de amoniac din sânge. Ficatul are capacitatea de a transforma aproape 130 de grame de amoniac în uree pe zi. Urina și transpirația urât mirositoare sunt o consecință directă al consumului de produse de origine animală, în special de carne.

Foarte multe iritații, inflamații, alergii și boli autoimune dispar în urma renunțării la produsele de origine animală.

Dacă mănânci doar vegetale crude este imposibil să ai carențe (mai ales de vitamina B12). Dacă adaugi ceva sport și ceva odihnă ești pe cale de a obține rețeta unei vieți lungi și lipsite de boli (de la simple răceli până la cancer).

Știu că e greu să faci această schimbare. Știu că cel mai greu este să crezi că lucrurile stau așa și că trăim într-o minciună continuă pe toate planurile. Eu nu am avut norocul vostru de a întâlni pe cineva ca mine.

În final, cel mai inteligent câștigă! Sunt sigur că veți verifica și veți testa tot ce v-am spus și veți transmite mai departe povestea voastră de succes cu exemplele și observațiile voastre.  🙂

Mult succes!

© atlasuldesanatate.ro

2550 Total Views 2 Views Today

Leave a Reply

Your email address will not be published.