Faci ce-ți place?

Noi acumulăm proprietăți. Muncim și trăim pentru ele. Suferim pentru ele. Căutând mereu noi provocări, nu apreciem ceea ce avem. Avem tendința de a ne înlocui bicicleta, mașina, locuința.. și nu ne vom opri nici când ne vom cumpăra iahtul, avionul, insula… Fenomenul constă în bucuria de moment provocată de fiecare achiziție urmată mai apoi de căutarea cu mai mare îndârjire a fericirii. În final vom sfârși pradă drogurilor, depresiei sau bolilor incurabile. Chiar dacă vom cheltui toți banii pe care i-am dobândit pentru a ne însănătoși, nimic nu va mai fi pentru noi ca înainte… O soluție ar fi să facem ceea ce ne place pentru a ne simți împliniți!

În loc să prețuim ceea ce avem, noi căutăm fericirea în altă parte. Nu apreciem aerul pentru că nu costă, încă! Cum ar fi să mergem pretutindeni cu o butelie de oxigen în spate. Cum am mai simți mireasma florilor sau briza mării? Nu apreciem apa izvoarelor de la munte pentru că nu costă, deși apa multor izvoare este deja captată, îmbuteliată în recipiente de plastic și vândută în magazine. Nu apreciem mâncarea de calitate pentru că este prea ieftină: 2lei kilogramul de mere, 1,5 lei kilogramul de morcovi. Suntem în permanență mințiți. Ni se spune că alimentația vegetariană nu acoperă necesarul de vitamine și minerale, că trebuie să mâncăm vagoane de salată în locul unei felii de carne, că mâncarea vegetariană este mult mai scumpă, că cine este vegetarian nu are putere. Pe partizanii acestor teorii nu-i întreb decât atât: „Voi nu puteți gândi cu capul vostru?”

Vegetarienii par ciudați pentru că normalitatea este dată de majoritate. Dacă aceștia ar deveni majoritari, cei care mănâncă carne ar deveni ciudați.

Lucrurile mărunte pe care le avem deja la degetul mic ne pot oferi satisfacții pe termen lung și de multe ori fără costuri – o plimbare prin parc nu costă nimic, încă, și în plus îți îmbunătățește starea de sănătate.

© atlasuldesanatate.ro