Pune paharul jos

Nu lăsați pe nimeni să vă facă să suferiți evitând orice contact cu persoanele sau situațiile care vă pot afecta emoțional 

Un psiholog îi învăța pe cursanții lui despre ‘managementul’ stresului. A luat un pahar de apa și s-a plimbat prin sală … în liniște. Toată lumea aștepta o întrebare de genul – este pe jumătate plin sau pe jumătate gol. La un moment dat s-a oprit, a ridicat paharul și și-a întrebat auditorii: “Cat de greu este acest pahar cu apa?”

Mirați, cursanții au dat răspunsuri între 250 și 500 mg.

Răspunsul psihologului a fost următorul: Greutatea absolută nu contează. Contează cât timp îl vei ține ridicat. Un minut – nici o problema. O ora – o durere de braț . O zi – iți paralizează brațul. În fiecare din aceste 3 cazuri greutatea paharului nu se schimbă. Se schimba doar timpul … și cu cât e mai lung, cu atât mai greu este. Stresul și grijile din viață sunt asemenea paharului cu apă. Dacă te gândești puțin la ele … nu se întâmplă mare lucru. Dacă te gândești mai mult la ele … începe să te doară sufletul. Dacă te gândești tot timpul la ele  – iți paralizează mintea … nu mai poți să faci nimic.

De aia este important sa te eliberezi de stres. Când ajungi acasă pe seară … lasă-ți grijile deoparte. Nu le purta cu tine în noapte.

Pune paharul jos!

2103 Total Views 3 Views Today

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *