Interviu cu un Raw Vegan

– Ce faci pentru a fi în formă?

– Mișcare multă, cardio, forță… de orice fel și cu orice prilej. Mâncare de calitate, fructe, legume, semințe alese și preparate cu grijă. Odihnă. Cred că cea din urmă este cea mai importantă.

– De când ai ales să fii „diferit”?

– Începând cu 2014 am conștientizat că trebuie să fac o schimbare. Am început să mănânc mai rar și mai puțină carne. Am ales în loc de porc, vită, pui să mănânc mai mult pește și icre. Apoi am renunțat și la pește și la ouă și la o serie de lactate. Ultima la care am renunțat a fost brânza.

– Presupun că înainte nu ai acordat aceeași importanță celor trei elemente – mișcarea, hrana de calitate și odihna – care este motivul acestei schimbări radicale?

– Am avut „șansa” să realizez cât de fragilă este existentă noastră. După ce am avut mai multe probleme de sănătate am constatat că viața este mai frumoasă atunci când ești sănătos. Nu contează banii, anii… dacă ești sănătos.

– Acum, te simți fericit?

– Fericirea este un lucru relativ. Când ești sănătos te poți bucura și de lucruri mărunte, ești fericit! Când te îmbolnăvești nu te mai poți bucura de nimic, simți că nimic nu te mai face fericit! Acesta adevăratul motiv al schimbării.

Acum pot urca 10 etaje în fugă fără a gâfâi prea tare. Chiar și asta mă face fericit! Acum pot să nu mănânc două zile și nu simt senzație puternică de foame. Acum trăiesc mai intens, mă bucur de lucruri care, înainte îmi păreau neînsemnate, o frunză care cade, o adiere de vânt, o rază de soare, păsări ciorovăind pe o creangă, copii jucându-se în parc… Mă bucur de fiecare moment și am început să văd mai mult partea plină a paharului.

– Cum erai înainte, pentru că observ o diferență foarte mare?

– Înainte eram dependent de mâncare. Mâncam ceva cam tot timpul. Am fost mai tot timpul bolnav culminând cu 2010, iar în 2011 mi s-a spus ca asta e. Acum am ajuns sa mă bucur mai mult de un măr decât mă bucuram înainte de o prăjitură. Gusturile se educa!

– Crezi că acum ești sănătos?

– Mi-am făcut analizele de curând. La B12 stau mai bine ca niciodată și nici la restul nu stau rău. Înainte, deși mâncam carne aveam carențe mari, mai ales de B12.

– Ce îi sfătuiești pe ceilalți?

– Nu trebuie să iei ca atare tot ce există pe Internet. În viață ne confruntăm cu multe minciuni. Cel mai bine este să le treci prin filtrul tău și faci ceea ce simți. Ideal este să cauți neîncetat soluții la problemele pe care le întâmpini zilnic, iar sănătatea să stea pe primul loc pe lista ta de priorități.

Toate sunt interconectate! Dacă vrei să ai o imagine de ansamblu cât mai corectă, e simplu! Începe prin a-ți pune întrebări. Întreabă-te de unde provine mâncarea ta, cum a fost făcută și multe altele. Nu accepta scuze. Cea mai folosită scuză este: “toate produsele sunt la fel “. Punându-ți întrebări și căutând răspunsuri este un prim pas spre a găsi produse de calitate, de exemplu, mai puțin periculoase pentru sănătate. Nu trebuie să fim paranoici, dar trebuie să fim conștienți de faptul că pentru bani oamenii sunt dispuși să facă aproape orice.

Dacă cauți în permanență răspunsuri ai șanse mai mari să găsești cele mai potrivite soluții. Important este să cauți! Să fii mai mecanic decât mecanicul și mai medic decât medicul, mai ales atunci când este vorba despre viața ta. Nu spun să nu-i asculți, ei își cunosc meseria, dar să pui la îndoială diagnosticul lor, uneori îți poate salva viața. E bine să mai ceri și o a doua sau chiar și a treia părere.

Fără încredere este mai greu să trăiești, dar este mai bine să fii precaut și să nu ai prea mare încredere în nimeni. Nici în mine. Poate eu greșesc, dar ești liber să încerci să îți schimbi stilul de viață după cum am făcut eu și să treci prin filtru tău, hotărând ce este și ce nu este bine pentru tine.

Sper că am fost o sursă de inspirație!

© atlasuldesanatate.ro

2403 Total Views 1 Views Today

Leave a Reply

Your email address will not be published.