Tu ce scuză ai ca să nu fii sănătos?

Trăim pe un pământ al făgăduinței, cu toate formele de relief, unde sorele este blând, iar apa vine din cer fără ca noi să facem ceva. Aici trăiesc cele mai sănătoase plante, fără a avea nevoie de tratamente speciale. Cu ele poate fi hrănită populația întregului continent și poate chiar mai bine de atât. Tu ce scuza ai pentru a te preface că trăiești în zona arctică sau în deșert?

De ce mănânci ceva conservat când ai mâncare proaspăta aproape tot timpul anului?

De ce mănânci fructe și legume aduse de la mii de km distanță, când tu ai la câțiva pași de tine cele mai bune surse de vitamine, minerale si enzime, fără pesticide, fungicide și fertilizatori?

De ce mănânci ceea ce alții produc în laborator, deoarece nu au sol fertile și nici climă favorabilă, când tu ai produse naturale, de la plante cu rădăcinile adânc înfipte în sol și frunzele întinse spre înaltul cerului și mângâiate de razele blânde ale soarelui?

De ce sacrifici animale și le mănânci precum eschimoșii tot timpul anului, iar perioada de post pentru tine reprezintă un chin, o suferință dulce alinată de produse artificiale? Aici ai și alte opțiuni!

De ce mănânci produse lactate de parcă ai fi pe înaltul munților, lipsit tot timpul anului de orice alta posibilitate?

De ce, de ce, de ce…???

Numai cine nu caută nu găsește o soluție. Scuze pot fi găsite ușor, însă scuzele nu te vor ajuta să realizezi ceea ce dorești. Nimic măreț nu se poate realiza fără sacrificii. În general, cei care le fac frecvent nu se vaită și nu se laudă cu asta. Invidioșii văd doar rezultatele.

Preluat: http://targulromanesc.ro

1125 Total Views 1 Views Today

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *