Vrei să fii sănătos?

Fructele și legumele sunt bogate în vitamine, minerale și enzime. Acestea reprezintă cel mai bun combustibil pentru noi. Ele susțin sistemul imunitar, înlocuind cu succes suplimentele nutritive și chiar medicamentele produse în laboratoare.

  1. Fructele și legumele nu creează dependență.

2. Nu poți să faci exces de fructe și legume.

3. Mâncarea gătită poate să fie bună – sunt chiar multe produse alimentare care nu pot fi altfel mâncate – însă ocupă locul fructelor și legumelor consumate ca atare, benefice sănătății.

4. Faptul că îți plac mai mult alimentele procesate termic sau de origine animală este datorat obișnuinței și a substanțelor conținute de acestea care creează dependență.

5. Chiar dacă conștientizezi că ceva ar putea fi greșit în ceea ce faci, îți este greu să îți schimbi preferințele alimentare datorită trendului fixat de marii producători, a tradiției și a influenței grupului majoritar.

5.1. Marii producători se pliază pe cerințele grupului majoritar, cu o condiție, ca acesta să nu își schimbe prea repede și prea des preferințele. În accepțiunea lor, tranzițiile trebuie făcute lent, astfel încât să reușească să își amortizeze investițiile, să minimizeze pierderile și chiar să își sporească profitul. Dacă grupul majoritar și-ar schimba brusc preferințele, aceștia nu ar avea timp să facă tranziția spre noile preferințe și ar avea pierderi financiare considerabile. Acesta este motivul pentru care marii producători continuă să te bombardeze cu reclame chiar dacă cunosc impactul devastator al produselor lor asupra sănătății consumatorilor.

5.2. Tradițiile sunt bune, însă trebuie să fim deschiși spre cunoaștere și să fim capabili să luăm doar ce este bun din tradiție.

5.3. Fiecărui individ îi este dificil să își schimbe preferințele alimentare atât timp cât trebuie să părăsească un grup majoritar. Toți cei care nu se află în grupul majoritar sunt priviți ca niște ciudați, defecți, anormali… Este vorba despre efectul de turmă, prin care nimeni nu mai cercetează un anume subiect și se bazează pe abilitățile celorlalți de a lua cea mai bună decizie. În cazul de față, primul om din grup a luat o decizie greșită privind alimentația omului și toți ceilalți l-au urmat.

6. Un stil de viață devastator pentru sănătatea ta are efecte negative și asupra comunității din care faci parte. Astfel încurajezi producerea de medicamente, suplimente, vaccinuri și de mâncare lipsită de vitamine, minerale și enzime, dar bogată în potențatori de gust care creează dependență. Contribuția ta la sistemul social de sănătate va fi redirecționată către personalul medical, spitale și medicamente pentru a menține în viață persoane care ar fi putut fi sănătoase, dacă ar fi înțeles la timp că majoritatea se înșeală. Sistemul medical nu încurajează sănătatea, dar nici moartea. Preferă să te țină într-o stare de letargică de dependență medicală.

7. Nu ar trebui să te îngrijoreze faptul că prin ignoranța ta vei trăi mai puțin, ci faptul că vei trăi mai prost și cel mai probabil în ultima parte a vieții vei fi umilit și vei suferi.

Întoarce-te spre natură cu blândețe și natura te va răsplăti. Alegerea îți aparține. Aceasta va avea impact nu numai asupra ta, dar și asupra societății și mai ales asupra generațiilor ce vor veni.

Am încredere în tine că vei lua cea mai bună decizie!