Secretul longevității

Mulţi longevivi ar trebui să trăiască cel puțin încă un secol ca să bată recordul stabilit de Lee Ching-Yuen. Acest om a trăit 256 de ani!

Și nu este nici o  fantezie, această poveste a fost investigată de către oamenii de știință și jurnaliști!  În articolul din New York Times din 1930, se spune că un profesor universitar de la Chengdu Wu Chung  a găsit înregistrări guvernamentale ale Imperiului Chinez din 1827, în care  Lee Ching-Yuen este felicitat cu ocazia împlinirii vârstei de 150 de ani, precum și documente din 1877, în care este felicitat cu aniversarea a 200 de ani.

În 1928, jurnalistul New York Times a scris că majoritatea bătrânilor care locuiau în vecinătatea lui Lee Ching-Yuen, îşi aminteau cum chiar și bunicii lor îl cunoșteau încă din copilărie, dar chiar și atunci el era deja un om matur.

Li-Ching-Yuen

Lee Ching-Yuen a fost comerciant de  ierburi medicinale.

De la 10 de ani, el colecta plantele în munți și a constatat că acestea pot contribui la longevitate. Aproape 40 de ani a avut o dieta pe bază de plante, mâncând doar ierburi ca ganoderma, goji, ginseng sălbatic. În 1749, la vârsta de 71 de ani, el s-a alăturat armatei chineze ca profesor de arte marțiale, a fost căsătorit de 23 de ori,  și mai mult de 200 de ori a devenit tată.

După cum spun legendele din provincia sa, Lee încă din copilărie putea citi și scrie, iar datorită colectării plantelor la 10 ani deja vizitase  Gansu, Shanxi, Tibet, Annam, Siam și Manciuria.Se alimenta cu aceste plante şi vin din orez.

Nu a fost singurul longeviv.

Potrivit unuia dintre studenții  lui Lee, odată el  s-ar fi întâlnit  cu un om care avea mai mult de  500 de ani. El l-ar fi învățat exerciții de respirație Qigong și unele recomandări dietice care l-ar fi putut  ajuta să-şi prelungească viața pîna la termeni supraomenești.

Pe patul de moarte, Lee a spus celebra frază:

“Am făcut tot ce trebuia să fac în această lume. Mă duc acasă. ”

Ar putea aceste cuvinte să fie una dintre cele mai mari secrete pentru o viață lungă și fericită? Este interesant faptul că noi, în lumea civilizată modernă  luptăm cu îmbătrînirea, cu ajutorul dispozitivelor cu infraroșu de înaltă tehnologie și cele mai moderne medicamente.

Iată secretul longevității acestui înţelept:

Odată  Lee a fost întrebat care este secretul longevității sale, iar  el a răspuns:

“Păstrați inima în tăcere, staţi ca broasca țestoasă, mergeţi vioi ca porumbelul și  dormiţi ca câinele de pază.”

Lee susținea că pacea internă și liniștea, combinate cu exerciții de respirație, și sunt secretul  longevităţii. Evident, dieta lui a jucat, de asemenea, un rol important. Dar, în mod surprinzător, cel mai bătrîn om din lume considera că longevitatea se datorează anume minţii sale.

De ce este atât de greu de crezut în aceasta?

Oamenii, a căror sperantă medie de viață  este de 65 de ani, le este greu de creadă în viața de după 100. Dar imaginați-vă că cineva trăiește mai mult de 200 de ani…

Trebuie să avem în vedere faptul că există oameni care nu  au un program de muncă istovitor, nu au datorii bancare, nu respiră aer poluat, nu mănâncă zahăr, făină sau orice alt produs tratat cu pesticide, nu mănâncă în grabă așa cum ne-am obișnuit noi.

Ei nu mănâncă carne grasă, deserturi dulci și alimente modificate genetic.Nu fumează sau consumă alcool. Dieta lor include alimente sănătoase și plante medicinale, care ca steroizii afectează organele si sistemul imunitar.

Ei  își petrec timpul liber în natură, meditând și practicînd tehnici de respirație care îmbunătățesc sănătatea mintală, fizică și emoțională.

Ei au un somn de sănătos. Ei petrec mult timp sub soare, și știm că atunci când ne relaxăm sub soare, ne simțim mai tineri, ne simţim în “vacanță”.

Nici pentru o clipă  nu mă îndoiesc că, dacă toți am ţine cont de aceste modele sănătoase,viaţa până la 100 de ani, nu ar mai fi un mit.

Dacă ti-a plăcut acest articol distribuie prietenilor!

Puteţi să mai găsiţi câteva detalii suplimentare în articolul publicat pe www.descopera.ro

2814 Total Views 2 Views Today

Leave a Reply

Your email address will not be published.