RED BULL -Aripi…spre moarte?

Se vinde in toate  magazinele din tara. Se gaseste oriunde este la moda, oricine poate sa-l cumpere, sa-l guste, fie si numai din curiozitate… dar poate fi mortal.

RED BULL a fost creat pentru a stimula creierul si nu pentru a fi consumat ca bautura inofensiva sau racoritoare.

RED BULL  se comercializeaza la nivel mondial cu sloganul: ”Mareste rezistenta fízica, imbunatateste capacitatea de concentrare  si viteza de reactie, da energi­e si o stare de spirit mai buna. Toate acestea se presupune ca exista intr-o cutiuta de RED BULL, bautura energizanta a mileniului, (dupa cum spun propietarii) .

RED BULL se vinde in aproape o suta de tari.

Marca  Taurului Rosu are ca principali consumatori  tineri si sportivi, doua segmente atractive care au fost captivate de stimulent.

ISTORIA:

Bautura a fost creata de  Dietrich Mateschitz, un producator austri­ac , care a descoperit-o  in timpul unei calatorii de afaceri la HONG KONG , unde se intalnea cu un fabricant de periute de dinti .

Lichidul – bazat pe o formula ce contine cafei­na si taurina – facea furori in orasul respectiv;  atunci s-a gandit ca ar putea aduce produsul in Europa, unde nu era inca nici cunoscut, nici inregistrat, si se putea astfel erija in producator.

ADEVARUL DESPRE BAUTURA ESTE ALTUL!

IN FRANTA SI DANEMARCA a fost interzisa bautura mortala, datorita componentelor sale  de vitamine amestecate cu GLUCURONOLACTONA.

GLUCURONOLACTONA este un produs chimic de inalta periculozitate, folosit de catre Departamentul de Aparare din Statele Unite in anii 60 pentru stimularea moralului trupelor cantonate in VIETNAM, si actiona ca un drog halucinogen care calma stressul de razboi. Totusi efectele sale in organism au fost devastatoare si a fost intrerupt datorita numarului mare de cazuri de migrene ,tumori cerebrale si boli ale ficatului manifestate la soldatii care au consumat asa ceva.

In plus, pe cutia de RED BULL se poate citi continutul:

GLUCURONOLACTONA, catalogata intre madicamente ca un stimulent.

Ce NU SPUNE cutia de RED BULL, sunt consecintele consumului, care ar obliga  la o serie de AVERTIZARI:

ESTE PERICULOS SA-L BEI  CHIAR DACA DUPA ACEEA NU FACI EXERCITII  FIZICE, pentru ca prin functia sa energizanta accelereaza  ritmul cardíac si iti poate provoca un INFARCT  FULGERATOR.

Esti in pericol de a suferi o HEMORAGIE CEREBRALA, pentru ca RED BULL contine compusi care diluati in sange fac inima sa pompeze mai putin, si faci efort fizic  simtindu-te mai putin epuizat.

Este interzisa combinarea RED BULL cu alcool, pentru ca amestecul se transforma intr-o ‘bomba mortala’ care ATACA DIRECT  FICATUL,  distrugand anumite zone care nu se mai refac niciodata.

Una dintre componentele principale ale RED BULL-ului este  vitamina B12, utilizata  in medicina pentru recuperarea pacientilor intrati in  coma alcoolica. Astfel consumul energizantului produce hipertensiune si o stare de excitabilitate, ca si cum ai fi in stare de ebrietate, fara a fi baut alcool .

Consumul frecvent de RED BULL duce la aparitia unei serii de afectiuni nervoase si neuronale ireversibile (nu se pot recupera).

CONCLUZIE: Este o bautura ce ar trebui interzisa in toata lumea. Venezuela , Republica Dominicana, Puerto Rico si alte tari din Caribe avertizeaza celelalte natiuni ca, amestecul acestui lichid cu alcool creaza  o bomba cu ceas pentru corpul omenesc.

Fiind o problema de SANATATE PUBLICA, ar fi bine sa va avertizati fii si fiicele, prietenii si cunostintele.

Iata si un articol din 2006, Bautura energizanta Red Bull, interzisa in Franta din cauza cofeinei:

Franta a respins din nou, saptamana aceasta, intrarea pe piata a bauturii energizante Red Bull, principalul motiv invocat fiind continutul excesiv de cofeina, sustinut de un studiu al Comitetului Stiintific Francez pentru Nutritie. Presa europeana relateaza ca, dupa mai bine de zece ani in care n-a reusit sa patrunda pe piata franceza, producatorul bauturii amintite s-a plans Comisiei Europene (CE), care a dispus o cercetare in acest sens.Zilele trecute, Curtea Europeana de Justitie a impus Frantei ridicarea interdictiei privind importurile de Red Bull, in cazul in care autoritatile medicale nu pot demonstra efectele adverse pe care le invoca. Comitetul Stiintific pentru Alimente al CE a facut si el un studiu, anul trecut, din care reiese ca licorile energizante contin o cantitate nepericuloasa de cofeina, dar ca mai sunt necesare cercetari privind efectele taurinei si ale altor stimulente din aceste bauturi.Francezii acuza continutul mare de stimulente Desi francezii consumatori de bauturi energizante vor sa aiba acces la Red Bull, aceasta nu reuseste sa ajunga pe rafturile magazinelor Frantei decat ilegal, conform publicatiei

Surse din cadrul companiei care produce Red Bull au spus pentru EVZ ca Franta a conditionat intrarea pe piata a acestei bauturi de modificarea retetei originale, prin scaderea concentratiei de cofeina si taurina. Dar producatorul a preferat sa ramana in afara granitelor Frantei, unde bauturile energizante nu contin cofeina mai mult de 30 mg/100 ml.Directorul de marketing al Red Bull Romania, Adrian Nicolaescu, spune ca bautura produsa de firma austriaca nu este inca autorizata in Franta, una dintre tarile cu o politica nutritionala foarte restrictiva. Dureaza foarte mult sa treci prin toate procedurile oficiale un produs cu totul nou, cu ingrediente speciale intr-o compozitie complicata, precizeaza Nicolaescu.

Bautura a fost lansata in 1987 in Austria, fiind prima energizanta produsa vreodata. Red Bull a intrat pe piata romaneasca in 1996.Consumul recomandat: o doza pe ziBatalia intre producatorii de bauturi energizante a inceput sa fie resimtita si pe piata romaneasca. La noi, cele mai consumate licori de acest fel sunt Red Bull, White Horse, Burn si Shark, marii consumatori fiind, ca in toata lumea, clientii salilor de forta, soferii de cursa lunga, dar si tinerii petrecareti care merg in cluburi. De altfel, una dintre ingrijorarile autoritatilor franceze este si combinarea de catre tineri a bauturilor energizante cu alcoolul, ceea ce se petrece si in cluburile romanesti.Pe cutia de Red Bull nu scrie ca se recomanda o singura doza pe zi, asa cum sustin reprezentantii romani ai producatorului, asa incat consumatorii nu stiu la ce cantitate sa se opreasca.

Bucuresteanul Marian F., un sofer pasionat de sport, recunoaste ca au fost zile in care a baut si doua-trei doze pe zi. „Dar n-am patit nimic, aveam un tonus extraordinar”. Red Bull mai beau si studentii in timpul sesiunilor, ca sa nu adoarma cand invata peste noapte, desi e cam scump, dupa cum spune Sergiu, student la Drept in Bucuresti.Nutritionistii romani si specialistii in alimentatie atrag si ei atentia in ceea ce priveste efectele nocive ale bauturilor energizante, inclusiv Red Bull, si sustin ca ar trebui inasprite mijloacele de avertizare asupra posibilelor urmari neplacute ale consumului acestui tip de bauturi. „Pe etichete ar trebui sa apara si efectele pe care le poate avea asupra organismului”, afirma dr. Eduard Adamescu, nutritionist si diabetolog la Spitalul Malaxa, din Bucuresti. Gheorghe Mencinicopschi, specialist in alimentatie si directorul Institutului de Cercetari Alimentare din Bucuresti, atentioneaza asupra faptului ca „bauturile energizante pot dezechilibra organismul daca sunt folosite in exces. Ele mobilizeaza pe termen scurt, dar, in timp, pot duce la epuizare”. Combinatia cu alcool ataca ficatul In cantitati mari, asta insemnand chiar si doua doze, cofeina continuta de aceste bauturi poate duce la cresterea tensiunii arteriale, la iritabilitate, insomnie, tremur. Combinate cu alcool, au un puternic efect deshidratant si pot reprezenta un stres foarte puternic pentru ficat.Pe langa combinatiile cu alcool, sunt de evitat si cele cu pastile calmante, bauturi ce contin cofeina si sucuri foarte dulci, spun specIalistii. Aceste produse actioneaza asupra hormonilor care regleaza nivelul zaharului din sange si, in exces, pot produce dezechilibre metabolice, specifica Mencinicopschi. Nu se recomanda nici consumarea lor pe stomacul gol, deoarece stimuleaza secretia gastrica si ridica nivelul aciditatii din stomac.

Iata si un articol din 2008, Bautura Red Bull, interzisa in tot mai multe tari:

“Bautura care iti da aripi” a ajuns sa fie interzisa in patru tari si sa produca mari ingrijorari ale autoritatilor sanitare in alte sase, intre care Marea Britanie, din cauza efectelor sale asupra sistemului nervos.

Un recent exemplu al preocuparii fata de efectele bauturii Red Bull asupra sanatatii il publica Daily Mail, in editia electronica de miercuri.

Directoarea Liceului Catolic Chatsmore din Worthing, West Sussex, Anne Ward, le-a interzis elevilor sa consume Red Bull, bautura pe baza de cofeina, deoarece a observat ca cei care consuma aceasta bautura au un comportament nepotrivit.

“Am observat o schimbare de comportament a unora dintre elevi si cand am cercetat am aflat ca ei consumasera aceasta bautura in drum spre scoala”, spune directoarea.

Elevii creeaza probleme, sunt zgomotosi si nu raspund la solicitarile profesorilor, vin tarziu la ore si sunt hiperactivi in clasa, pentru ca nu au cand sa-si consume energia.

Cuvintele nu le pica bine celor de la Red Bull, companie care vinde anual peste 1 miliard de cutii, in 143 de tari. Numai in Marea Britaniei, vanzarile se cifreaza la 271 de milioane de lire sterline (340 de milioane de euro), in fiecare an.

Red Bull a fost interzis in Norvegia, Danemarca, Uruguay si Islanda, iar autoritatile sanitare din Franta, Irlanda, Turcia, Suedia si SUA si-au exprimat ingrijorarea fata de efectele consumului acestei bauturi.

In Marea Britanie insa, problema este mult mai serioasa, pentru ca bautura a devenit o adevarata emblema a grupurilor de tineri: amestecata cu votca, bautura energizanta este un “must” al petrecerilor de tineri de 20 de ani.

In acelasi ton, politia din Cornwall a comunicat o constatare ingrijoratoare: pentru o britanica aflata la o petrecere, consumul tipic intr-o noapte este de opt cocteiluri de Red Bull si votca.

Preluat: https://nogovernment.wordpress.com

5628 Total Views 2 Views Today

Leave a Reply

Your email address will not be published.