În primul rând nu ar trebui să mâncăm nimic de origine animală. De ce?
- demineralizarea sistemului osos – osteoporoză, fracturi
- inflamații și colesterol crescut – diabet2, boli autoimune și probleme cardiovasculare
- lipsa vitaminelor și a enzimelor – scăderea sistemului imunitar și capacitate scăzută de reparare a organismului, cancer
- timp îndelungat de procesare și PH scăzut în sistemul digestiv – oboseală cronică și deteriorarea sistemului digestiv: ulcer, colon iritat, hernie hiatală, constipație
- paraziți periculoși
Ce ne rămâne să mâncăm?
- O varietate foarte mare de fructe, legume și semințe.
- Carența de B12 și de proteine sunt mituri. B12 se găsește pe frunzele plantelor crescute la sol, iar proteinele se găsesc în toate, mai ales în leguminoase: mazăre (30%), năut, soia, fasole (17%), hrișcă, linte…
Cum mâncăm?
- Cât mai proaspăt, cât mai crud și pe cât posibil autohton și de sezon.
- Cât mai rar, maxim 2 mese pe zi.
- Dimineața fructe sau sucuri (struguri sau măr cu morcov + sfeclă, țelină, cătină, gutuie sau rodie…) – pentru că sunt absorbite mai ușor fiind mâncate pe stomacul gol și oferă multă energie, pentru toată ziua.
- Sucurile realizate prin presare la rece fără centrifugare și consumate imediat, chiar și în timpul procesului de stoarcere pentru a nu se pierde proprietățile curative. După câteva ore sucul poate deveni toxic, periculos pentru sănătate – exemplu: sucul de morcovi.
- Seara salate – pentru că au un aport caloric scăzut și se asimilează repede, permițându-vă să aveți un somn liniștit.
- Este foarte important să nu ne grăbim când mâncăm. Procesul de digestie începe cu mestecatul.
- Puteți să folosiți ulei și semințe în salate, dar într-o cantitate mică, deoarece prelungesc timpul de procesare.
- Semințele sunt foarte bune, dar cu moderație. Să nu uităm să consumăm măcar 5 sâmburi de caisă pe zi, să mâncăm merele și perele cu tot cu sâmburi, eventual migdale, nuci, alune de pădure… Sâmburii de caise conțin cea mai mare cantitate de B17, foarte utilă în combaterea cancerului.
1. Sucul de morcovi ajută în întărirea și creșterea rapidă a unghiilor și firelor de păr – combate cu succes căderea părului și exfolierea unghiilor. De asemenea, întărește sistemul osos, implicit și dantura. O rețetă bună, pentru o dantură sănătoasă este să consumați morcovi, sub formă de suc sau ca atare și să încercați pe cât posibil să nu mâncați dulciuri și alte preparate ciudate care se găsesc prin magazine. Betacarotenul extras din morcov este cancerigen, însă morcovul consumat ca atare este folosit în tratarea și prevenirea cancerului – a se vedea Terapia Gerson.
2. Sfecla roșie în sucuri și salate te ajută să renunți la vicii precum fumatul și vă ajută să slăbiți. Când am descoperit asta slăbisem 10kg în 5 săptămâni. Sunt sigur că se poate mai bine de atât, dacă este cazul.
3. Usturoiul este cel mai ieftin, la îndemână, nu vine cu o listă impresionantă de efecte adverse și te scapă de toți paraziții din tractul digestiv – recomandat pentru diaree, balonare și poate fi consumat profilactic o dată la 2 săptămâni pentru un sistem digestiv mai curat.
4. Cătina este bogată în vitamina C. Sucul de măr, morcov și cătină previne și ajută în revenirea rapidă dup răceală (curge nasul, doare gâtul, tuse ușoară).
5. Hreanul este bine să îl ai în casă. Nu se știe niciodată când contactezi o boală respiratorie virală severă.