Sfecla roșie, partener împotriva tutunului

În timp ce cânepa crește concentrația de oxigen din sânge, acest lucru fiind vizibil printr capacitate mai mare de memorare, atenție distributivă, capacitate motorie mai bună, tutunul reduce concentrația de oxigen din sânge. Cu toate acestea drogul încă legal este tutunul și nu cânepa.

Dacă țigările ar conține doar tutun de calitate, acestea tot ar fi nocive, însă conțin și alte substanțe introduse de producători, posibil periculoase pentru sănătate.

Am observat că sfecla roșie consumată îndeosebi sub formă de suc proaspăt ajută la controlul greutății corporale și totodată la dispariția dependenței de alimentele procesate nocive (ciocolată, fastfood…).

Cei dependenți de tutunul din comerț au un motiv în plus pentru a consuma sucul de sfeclă roșie. Consumat la fel ca în dieta de slăbire cu sfeclă roșie, sucul miraculos de culoare vișinie, sporește eliminarea toxinelor din organism, printre care și cele care creează dependența de tutun.

Consumul sucului de sfeclă roșie nu este îndeajuns pentru a-ți schimba viața. Este nevoie și de voință, dar și de izolare pe cât posibil de locurile încărcate cu fum de țigară!

De azi înlocuiești țigările cu o porție de suc de sfeclă roșie în fiecare dimineață. O singură sfeclă roșie potrivită este suficientă!

După două, trei săptămâni de consum al sucului de sfeclă roșie și abstinență pentru tutun va începe să dispară senzația aprinsă de a fuma.

Acum nu mai consumi suc de sfeclă roșie sau nu așa de des, însă va rămâne gestul reflex de a duce mâna la pachetul de țigări. De aceea este important ca în primele două luni să stai cât mai departe de persoanele vicioase și totodată să faci activități care să te țină ocupat. Va trebui să te ferești cel puțin încă patru luni de locurile îmbâcsite de fumul de țigară pentru a nu recidiva dependența de tutun.

După șase luni…

Felicitări! Ai câștigat lupta împotriva imperiului tutunului și totodată ți-ai oferit o șansă la o viață mai bună!

© atlasuldesanatate.ro