Nu te opri!

Starea ta de sănătate este rezultatul unui cumul de factori.

Oricine își poate găsi echilibrul la un moment dat, însă nu oricine îl poate păstra. După ce afli importanța și fragilitatea acestui echilibru, apreciezi mai mult eforturile necesare pentru a-l păstra – o viață ordonată cu oră de culcare, program de gimnastică, prepararea de sucuri și salate din fructe și legume atent selectate…

Mișcarea te ajută să fii ordonat, energic, fericit, optimist, selectiv și creează o atracție față de alimentele de calitate.

Chiar și un accident ușor îți poate da viața peste cap dacă necesită restricționarea activităților fizice pentru o perioadă. Schimbările apărute în programul personal pot afecta orele de masă și de odihnă. Începe să-ți dispară energia. Lenea odată instaurată accelerează procesul de degradare a corpului. Renunți la sucul de dimineață și la salata de seară. Apoi locul fructelor și legumelor din frigider și cămară este luat de produse nocive. Pentru a fi fericit apelezi la dulciuri sau la droguri (alcool, tutun). Dezechilibrul interior este deja instalat. Este suficient doar un strănut al unei persoane aflate lângă tine și afli că doar medicii și pastilele te mai pot salva. Apoi apar efectele secundare ale tratamentului urmat…

Boala nu apare odată cu simptomele. Boala nu este doar rezultatul unui accident. Boala începe cu:

  • alimentația nepotrivită pe care ai ales-o mai mult sau mai puțin voluntar
  • lenea de a face mișcare
  • ora târzie la care ai ales să te culci
  • grijile excesive pe care le ai
  • excepțiile pe care ai ales să le faci și despre care știi că nu sunt bune pentru sănătate.

Chiar dacă ești o victimă, o parte din vină îți aparține. Necunoașterea nu te absolvă!

Oamenii pot fi ajutați doar dacă își asumă 95% din efortul necesar. Cei 5% reprezintă un sprijin foarte important pentru ei, dar mai mult de 5% reprezintă o risipă de energie. Ei nu prețuiesc ceea ce primesc pe tavă, nu învață nimic atunci când sunt ajutați prea mult și rămân dependenți de ajutorul celorlalți.

Atrag atenția asupra fragilității echilibrului nostru și chiar a vieții însăși. Pentru a te bucura mult, și bine de viață trebuie să ai grijă ce faci – cum îți așterni așa dormi.

Succes!

3347 Total Views 2 Views Today

Leave a Reply

Your email address will not be published.