Ochelari Pinhole

Ochelari Pinhole – Stenopici – pentru o vedere mai bună!

Conceput de vechii chinezi încă din secolul 5 îen, apoi aplicat 1000 de ani mai târziu când Alhazen (Ibn Al-Haytham) a folosit principiul pentru a crea camera obscură. În 1573 un om de știința pe nume Christoph Scheiner a dezvoltat această teorie de baza, dar importantă într-o descoperire optică ce este încă folosită și astăzi într-un cadru clinic.

Ochelari Pinhole nu funcționează pe baza de lentile optice de corecție. Au perforații oferind o adâncime mult mai bună a câmpului vizual și funcționează prin corectarea erorilor de refracție la persoanele cu probleme de vedere. Aceștia reprezintă o metodă de exerciţiu şi pentru a scăpa de utilizarea ochelarilor concavi.

Când vă uitați la un obiect în ceață, creierul dvs. mișcă focalizarea ochiului înainte și înapoi până când obține o creștere în contrast. Dacă nu se obține creșterea, creierul dvs. lasă obiectul nefocalizat.

Ochelari Pinhole îmbunătățesc claritatea imaginii, încurajând creierul dvs. să găsească punctul de focalizare. În timpul acestui procedeu mușchii de focalizare ai ochiului se folosesc mai mult, iar acest exercițiu regulat ajută sistemul de focalizare al ochilor.

 efectul-pinhole  ochelari-pinhole
  • Pentru persoanele ce suferă de tulburări oculare de refracţie, ochelarii Pinhole îmbunătăţesc claritatea şi rezoluţia vederii. Este o tehnologie alternativă pentru lentilele concave corecţionale
  • Măresc luminozitatea obiectelor aparente, în raport cu alte obiecte din câmpul vizual – sunt ideali dacă aveţi probleme cu vederea în situaţii cu lumină scăzută.
  • Spre deosebire de ochelarii bi sau trifocali, care sunt concepuţi pentru a produce o vedere bună la distanţe fixe, ochelari pinhole vă permit să vedeţi clar la toate distanţele, fie că este nevoie de focalizare la distanţă mică, medie sau mare.
  • Fie că citiţi o carte sau vă uitaţi la televizor, aveţi nevoie doar de o singură pereche.
  • Aceeași pereche de ochelari pentru mult timp și pentru orice persoană. Fără griji pentru zgârieturi sau pete pe lentile.

  • Multe persoane care suferă de cataractă văd mai bine prin acești ochelari. Cataracta reprezintă una sau mai multe opacităţi ale cristalinului ce nu permite lumina să treacă în  mod corespunzător, însă o face să se împrăştie.
  • Ochelarii reduc de asemenea intensitatea  luminii solare, exact ca ochelarii de soare. Utilizaţi într-o zi însorită ochelarii pinhole şi vedeţi cum intensitatea  luminii este redusă.
  • Se pare că reprezintă o soluţie pentru probleme ca oboseala, durerile de cap, ochi uscaţi,  oboseala ochilor, vedere înceţoşată sau dublă, datorate orelor prea multe petrecute  în faţa  ecranului unui calculator.
  • Acest lucru ne aduce la o utilizare importantă a ochelarilor pinhole, ca parte a unui regim pentru îmbunătăţirea miopiei. Când ochiul unei persoane devine anormal de întins din  cauza  lucrului excesiv de aproape, razele ultraperiferice ajung la  o  focalizare în faţa retinei, cauzând vederea înceţoşată.

Recomandare

Este recomandat ca în primele zile de la achiziționarea unor Ochelari Pinhole, să îi utilizați 5 minute pe zi, dar să creșteți timpul la 15-20 minute pe măsura ce vă obișnuiți cu aceștia.

Cei care nu au probleme cu ochii pot folosi preventiv Ochelari Pinhole. De exemplu, în cazul tensiunii oculare cronice cauzate de lucrul în fața ecranelor, monitoarelor de calculator.

 1pinhole-miop Studenţi sau elevi cu  miopie, hipermetropie, ambliopie, oboseală excesivă a ochilor  sau orice altă afecţiune cauzată de purtarea pe termen lung a  ochelarilor.
 2potrivit-oamenilor-calculator Operatori de calculator, arhitecţi, contabili, secretari,  profesori,  şoferi sau alte persoane ce lucrează cu instrumente de precizie.
 3pinhole-probleme-ochi Orice persoană cu pete închise pe ochi, pungi sub ochi, riduri  şi care realizează activităţi excesive pe timp de noapte.
 4pinhole-persoane-ameteli Suferinzii de ameţeli, dureri oculare, nevralgii trigeminale, neurastenii, insomnii.
 5pinhole-afectiuni-oculare Suferinzii de afecţiuni oculare cum ar fi presbiopie, astigmatism…

 Sursa: www.ochelaripinhole.com și www.ochelari-pinhole.ro

 Confecționare

Pe pagina web testatinromania.ro este prezentată modalitatea de confecționare a ochelarilor Pinhole – soluție pentru cei care nu văd la depărtare și stau acasă.

Dintr-o copertă de revistă, mai groasa un pic, decupați forma ochelarilor. Ulterior cu o cariocă neagră, înegriți “lentilele” viitorilor ochelari, si găuriți “lentilele” cu un ac, până obțineți cca. 12 găuri, 3 găuri pe un rând cu o depărtare de 4 – 5 mm între rânduri.

Vă puneți noii ochelari și “miraculos” prin acele găuri o să vedeți textul de la televizor. Unii spun că te poți vindeca cu acești ochelari. Faceți teste și aștept cu drag comentariile voastre. Oricum, mai găsiți o soluție aici pentru a scăpa de miopie.

Sursa: www.testatinromania.ro

12717 Total Views 1 Views Today

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *