Sfecla roșie și aditivii alimentari

După ce v-am prezentat cea mai ieftină dietă de slăbire și foarte posibil și cea mai bună, acum revin cu noi motive pentru abordarea unei diete bazată pe consumul de suc proaspăt de sfeclă roșie.

Așa cum spuneam în articolul anterior, sfecla roșie ajută la reechilibrarea greutății corporale.

Am identificat două tipuri de toxine, artificial introduse în circuitul alimentar: toxinele din fructe și legume și cele din alimentele procesate. Toate aceste toxine au același scop, maximizarea profitului. Într-o lume perfidă, în care concurența neloială este un model, inamici invizibili, precum toxinele din alimente prezintă o amenințare reală asupra sănătății noastre.

Așa cum poți deveni dependent de tutun, alcool sau alte droguri mai puțin legale, pe nesimțite poți deveni dependent de cel mai perfid drog, alimentele procesate și/sau bogate în aditivi cum este monoglutamatul de sodiu (MSG).

Unul dintre efectele vizibile ale consumului de produse puternic aditivate este creșterea în greutate. Aceasta este datorată în principal dorinței aprinse de a mânca tot mai mult și tot mai nesănătos (mai procesat).

Un bucătar de succes cunoaște care sunt cele trei elemente cheie pentru un gust irezistibil:

  • Zahărul
  • Sarea
  • Grăsimile

Atunci când cele trei elemente se regăsesc în același produs alimentar procesat îți este greu să te mulțumești doar cu o felie. Și dacă totuși o faci, vei reveni cu plăcere destul de curând la acel produs. Cum majoritatea produselor alimentare procesate conțin și monoglutamat de sodiu sau aditivi asemănători, acestea din urmă devin irezistibile.

Sucul de sfeclă roșie este un remediu pentru a te lăsa de dulciuri și de alimentele procesate bogate în aditivi.

Odată consumat dispare temporar, iar după mai multe repetări, definitiv, dorința de a mânca prăjitura ta preferată fără de care nu-ți poți începe ziua, pizza pe care o mănânci în fiecare zi și toate celelalte produse pe care le consumi zilnic și despre care ai o bănuială cu nu sunt foarte bune pentru sănătatea ta, dar fără de care simți că viața nu mai are gust.

Recomand a nu se face abuz în consumul de sfeclă roșie. Vezi recomandările din articolul anterior legate de modul de administrare (perioada de utilizare și cantitățile)! De asemenea, nu recomand consumarea acesteia cu mai puțin de două zile înaintea unei competiții sportive. Respectând aceste recomandări nu am observat efecte adverse în urma consumului sucului de sfeclă roșie.

© atlasuldesanatate.ro

4111 Total Views 1 Views Today

Leave a Reply

Your email address will not be published.