Ce secrete ascunde tubul de pastă de dinți?

Asimilați informațiile cu o oarecare reținere, pentru că uneori articolele online sunt scrise de persoane necalificate sau chiar părtinitoare care au drept scop promovarea unui anumit produs sau serviciu.

Un foarte bun exemplu este cazul de mai jos.

În ultimul timp circulă pe rețelele de socializare mai multe mesaje cu informații despre tuburile în care sunt ambalate toate mărcile de pastă de dinți. Mesajul sugerează oamenilor să aleagă pastele de dinți sănătoase conform unui cod de culoare. Este vorba de un pătrat sau dreptunghi colorat și situat la capătul tubului. Semnificația acestor culori ar fi următoarea:

Culoare bară semnalizatoare Semnificație
Verde Natural
Albastru Natural  + Medicament
Rosu Natural  + Compoziție chimică
Negru Compoziție chimică pură

Intrigat fiind de această informație, am început să caut și mai multe detalii și astfel am descoperit că informația este cât se poate de falsă. De fapt,  aceste semne pătrate găsite pe cele mai multe tuburi nu sunt menite să transmită compoziția chimică a conținutului pentru utilizator, acestea sunt numite mărci ochi , și sunt utilizate în procesul de ambalare, pentru a spune aparatului unde să taie.  Există un senzor care citește aceste culori și le transmite calculatorului care operează întreg ansamblul de ambalare. Mai mult, puteți întâlni pe tuburi și alte culori, de exemplu, violet, roz și portocaliu.

În următorul film este explicată mai pe larg și exemplificată utilitatea acestor coduri de culoare în procesul de ambalare industrială.

Prin urmare, aceste marcaje colorate de pe tuburile de pastă de dinți nu au nimic de-a face cu componentele chimice ale acestora. Cel mai bun mod pentru a cunoaște compoziția este de a căuta și citi lista de ingrediente de pe tub, sau de pe pagina web a companiei producătoare.

Sursa: www.med-farm.ro

3689 Total Views 1 Views Today

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *