Consumați fructe și legume

Consumați zilnic fructe și legume, în sucuri, în salate sau ca atare… numai consumați-le! Unul dintre cei mai importanți pași în adoptarea unui stil de viață sănătos este consumarea de fructe și legume crude.

Nimeni nu știe cât va trăi. Poate că cineva care a avut un stil de viață dezordonat, a fumat, a băut alcool, nu a dormit cât/când trebuie, nu a mâncat ce/când trebuie… ar fi trăit cu 20 de ani mai mult dacă ar adoptat la timp un stil de viață sănătos. Dar nu este numai atât, ar fi trăit mai sănătos, putând să se bucure mai intens de viață. Să nu crezi niciodată că este prea târziu să adopți un stil de viață sănătos, indiferent de vârstă sau de starea de sănătate. Pentru fiecare dintre noi există o șansă. Aceea este adoptarea unui stil de viață sănătos! Nu cunosc pe nimeni care să fii adoptat un stil de viață sănătos și să nu fii simțit deloc rezultatele benefice. Cu siguranță aceasta va fi cea mai bună decizie din viața ta!

Când ești bolnav, te doare o măsea, ai febră… te mai poți bucura de viață? Oricât de puternic pari, este de prisos dacă boala a învins. Oricât de bogat ești, nu mai contează dacă ești bolnav pentru că nu te poți baza exclusiv pe ceilalți, pe medicină, pe medicamente. Uneori nici chiar ei nu te pot ajuta. Deci ține minte: Un gram de prevenție face cât o tonă de medicamente!

Toți cei care au trăit o viață lungă și sănătoasă au cu siguranță un secret. Astăzi nu vreau să mai fie un secret rezultatul consumului de fructe și legume!

Părinții ne-au spus când eram mici un lucru foarte înțelept: „cum îți așterni, așa dormi”. Să alegi un stil de viață sănătos pentru tine și pentru familia ta înseamnă să ai curaj, să ai răbdare, să fii perseverent, să crezi în rezultate și să simți că ți se potrivește. Pentru că nu există o rețetă unică pentru toată lumea, decât linii directoare, trebuie să îți definești propriul stil de viață, cel care simți că ți se potrivește. Rezultatele bune vor apărea, dar nu imediat. De exemplu, dacă începi să fumezi zilnic, nu înseamnă că din prima zi te vei îmbolnăvi de plămâni, nu înseamnă că vor apărea imediat tumori canceroase. Poate îți vei pierde viața în alte împrejurări, poate îți vei pierde viața din pricina altor boli. La fel, efectele adoptării unui stil de viață sănătos nu se vor vedea imediat. Adoptarea unui stil de viață sănătos nu îți garantează 100% că vei trăi mai mult, dar cu siguranță, atât cât vei trăi, vei trăi mai bine.

Oricât de puțin veți consuma fructe și legume, dacă o veți face constant, în timp efectul lor se va simți, cu siguranță.

Zilnic căutăm mii de scuze pentru a nu face ce trebuie. Dar în final, dacă ne învingem lenea și aplicăm principiile stilului de viață sănătos, cei din jur vor observa diferența dintre viața ta și a lor, starea de sănătate bună, că nu ai nevoie de medicamente, că te bucuri de un corp armonios și ești în formă… Dar nimeni nu știe sacrificiile pe care le-ai făcut pentru asta, că te-ai trezit mai devreme ca să ajungi la sală, că ai renunțat la serialul tău preferat ca să te odihnești mai mult, că ai stat în fiecare zi în bucătărie câte două ore numai ca să faci suc proaspăt… Nimic nu se obține fără sacrificii!

Eu vă îndrum să vă formați propriul stil de viață sănătos, ca alternativă a medicamentelor, ca alternativă a alimentației clasice. Citiți mult, orice carte vă pică în mână, orice pagină web, vedeți orice prezentare, orice documentar legat de stilul de viață sănătos. În scurt timp veți fi mai bun decât medicul care v-a tratat până atunci. Medicul nu își dă același interes pentru tratarea bolii voastre așa cum voi vi-l dați. Testați pe propria piele ceea ce ați aflat și nu vi se pare periculos pentru dvs. Apoi selectați ceea ce vi se potrivește și continuați. Nu uitați să fiți altruiști, să împărtășiți rezultatele cu ceilalți.

legume-fructe

Trebuie avut în vedere că suntem diferiți, iar ceea ce mie mi se potrivește, poate altcuiva nu i se potrivește întrutotul.

La fel ca suplimentele nutritive, fructele și legumele nu înlocuiesc integral mesele zilnice, cel puțin nu imediat. Din momentul adoptării unui stil de viață sănătos, incluzând o dietă diferită, trecerea trebuie făcută lin. Este o luptă cu tine însuți, atunci când renunți la vicii, la tot ceea ce ți-a făcut rău până atunci.

© atlasuldesanatate.ro

5477 Total Views 1 Views Today

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *