Cancer, între fizic și psihic

Noi suntem formați din foarte multe celule de foarte multe tipuri. Fiecare are un rolul precis și ne ajută să funcționăm și să trăim. Unele dintre ele reprezintă interfața noastră cu exteriorul, ne ajută să vedem, să auzim, să pipăim. Altele ne ajută să ne deplasăm, să gândim, să apărăm organismul de paraziții microscopici.

În cazul în care ești rănit, ai celule care sunt dispuse să-și dea viața pentru ca tu să trăiești mai departe, să supraviețuiești.

Cancerul este o boală degenerativă prin care mai multe celule suferă multiple transformări. Viața noastră în ansamblu nu este pusă în pericol la apariția unui număr mic de celule degenerate. De fapt, astfel de celule apar tot timpul în organismul nostru. La apariția unui număr semnificativ, sistemul nostru imunitar le izolează de restul organismului sănătos formând tumori canceroase. Atunci când celulele degenerate depășesc capacitatea organismului de a le izola și elimina apar simptomele acestui flagel cumplit numit cancer, de cele mai multe ori, acest proces finalizându-se cu moartea întregului organism.

Oamenii s-au îndepărtat din ce în ce mai mult de religie, acea flacără vie plină de înțelepciune care îi ajuta pe oameni să fie sănătoși atât fizic cât mai ales spiritual, dând naștere unei societăți prospere. Astăzi majoritatea ne ghidăm după conceptul „cercetează și apoi crede” lăsând prea puțin loc divinității în viața noastră. Acest lucru nu ar fi în totalitate greșit dacă am înlocui unanim religia cu un stil de viață sănătos, plin de corectitudine, sinceritate, dorință de muncă, solidaritate, iubire…, nelăsând loc egoismului, invidiei, urii…

Sursa: http://salveazalumea.ro/cancerul-intregii-civilizatii

2135 Total Views 1 Views Today

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *