După patru ani de studii, asupra efectelor consumului exclusiv și uneori chiar excesiv de fructe și legume vă dezvălui și partea negativă.
Am identificat două tipuri de toxine, artificial introduse în circuitul alimentar: toxinele din fructe și legume și cele din alimentele procesate. Toate aceste toxine au același scop, maximizarea profitului. Într-o lume perfidă, în care concurența neloială este un model, inamici invizibili, precum toxinele din alimente prezintă o amenințare reală asupra sănătății noastre.
Dacă ai adoptat un regim vegetarian, consumând zilnic fructe, sucuri naturale proaspete și salate variate nu este obligatoriu să fii sănătos. Fără a cunoaște sursele de proveniență ale alimentelor ale fructelor și legumelor pe care le consumi te expui riscului de otrăvire a organismului.
Efectele consumului de fructe și legume din surse necunoscute sunt vizibile în timp și sunt cel puțin la fel de letale precum aditivii alimentari periculoși despre care știm câte ceva, sunt enumerați câteodată pe ambalajele produselor pe care le cumpărăm și există un oarecare control. A mânca vegetarian nu înseamnă întotdeauna a mânca sănătos.
Care sunt efectele vizibile ale consumului îndelungat de fructe și legume contaminate?
- Mărirea treptată a stomacului și stare de disconfort după fiecare masă
- Senzația de greață
- Senzația de sufocare exprimată prin dorința de a deschide larg geamul și de a diminua ritmul atunci când alergi sau doar mergi
- Tenul gras
- Căderea părului
- Deteriorarea danturii
- Crampe musculare
- Oboseală cronică
- Probleme cu articulațiile
- Scăderea acuității vizuale
- Pierderi de memorie
- Palpitații
Cum putem scăpa de toxinele provenite din consumul de fructe și legume contaminate și acumulate în exces în organism? Este un mix pe care trebuie să-l faceți periodic format din:
- Sportul cu mișcare cât mai multă, în special în zonele montane unde puteți să respirați în voie aer curat.
- Transpirația în exces produsă în timpul exercițiilor fizice este cheia eliminării unei cantități mari de toxine. Atenție! Prin transpirație se elimină și mineralele necesare funcționării corecte a organismului!
- Hidratarea corespunzătoare cu apă conduce la diluarea treptată a cantității de toxine susținând procesul de transpirație.
Ce putem face pentru a opri contaminarea organismului?
- Alegeți să mâncați din grădina proprie în care să nu fertilizați artificial și excesiv solul și să nu stropiți plantele și copacii cu pesticide periculoase.
- Dacă nu puteți avea o gradină proprie, căutați persoane de încredere care nu folosesc fertilizatori artificiali și pesticide.
- Adoptați un meniu variat.
- Folosiți-vă instinctul atât la cumpărarea alimentelor, cât și la prepararea și consumarea acestora.
- Dacă aveți cea mai mică suspiciune legată de calitatea alimentelor pe care le consumați, aruncați-le.
- Consumați doar strictul necesar. Nu faceți excese alimentare.
- Hidratați-vă corespunzător între mese.
© atlasuldesanatate.ro