Cine suntem noi?

Probabil cea mai profundă întrebare adresată vreodată!

Aproximativ 72% din corpul uman este H2O – apă în stare lichidă. La fiecare 16 zile, aproximativ 100% din apa organismului este schimbată într-un organism sănătos. Elementele grele, cum ar fi carbon, sodiu și potasiu iți pot ocupa organismul aproximativ 8-11 luni. De exemplu, calciu și fosforul din oase sunt înlocuite printr-o dinamică de cristalizare – dizolvare, care face ca oasele noastre să fie înlocuite complet cu timpul.

Înlocuirea atomica a altor organe poate fi estimată:

  • Căptușeala stomacului și a intestinului la fiecare 4 zile;
  • Gingiile sunt înlocuite la fiecare 2 săptămâni;
  • Pielea este înlocuită la fiecare 4 săptămâni;
  • Ficatul este înlocuit la fiecare 6 săptămâni;
  • Căptușeala vaselor de sânge este înlocuita la fiecare 6 luni;
  • Inima este înlocuită la fiecare 6 luni;

Celulele de suprafață implicate în procesul de digestie – de la nivelul cavitații bucale, pană la nivelul intestinului gros – sunt înlocuite la fiecare 5 minute;

Aceste date uimitoare au fost mai întâi subliniate de către Dr. Paul C. Aebersold în anul 1953 într-o lucrare de referință prezentată la Institutul Smithsonian, ce poartă denumirea “Radioisotopes – New Keys to Knowledge”.

În aproximativ un an de zile din acest moment fiecare atom din corpul tău va fi schimbat. Nu există nici măcar un singur atom din corpul tău care se va afla acolo pentru totdeauna și există o șansă de 100% ca alți oameni din istorie au fost deținătorii acelorași atomi care formează organismul tău în prezent.

La fel de fascinant este și faptul ca aproximativ 33% din greutatea organismului tău, nu ești chiar “tu”, ci este un conglomerat de bacterii, virusuri, paraziți și alți vizitatori. De fapt, în cazul bacteriilor, în comparație cu celulele organismului tău, acestea formează un număr de 10 ori mai mare.

Datele prezentate mai sus, ne lasă cu o întrebare filosofică foarte importantă:

Dacă fiecare atom din corpul nostru este înlocuit în fiecare an, cine suntem noi, asta în cazul în care nu suntem celulele organismului și nici atomii care formează corpul nostru fizic?

 Sursa: www.e-dimineata.ro

2798 Total Views 1 Views Today

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *