În pas cu Paul

Paul Dicu aleargă la Marathon Des Sables 2015

250 de kilometri in 7 zile sub soarele Saharei – așa arată cursa pe care o aleargă Paul Dicu. Marathon des Sables e socotită una din cele mai dure curse de anduranță din lume: concurenții pornesc la drum purtând în spate un rucsac cu tot ce le este necesar: kitul de supraviețuire, hainele, sacul de dormit și mâncarea pentru toata săptămâna – cam 11 kilograme. Organizatorii oferă doar rația zilnică de apă, adăpost în corturi berbere și, la nevoie, asistență medicală.

MdS2Paul aleargă pentru a cincea oara la Maratonul Nisipurilor în sudul Marocului din 5 și pana în 11 aprilie 2015.
Dune de nisip, munți stâncoși, ueduri, platouri pietroase – 250 de kilometri împărțiți în 6 etape. Și pentru ca e a 30-a ediție a Marathon des Sables, etapa lungă a cursei va avea între 90 și 100 km – va fi cea mai lungă din istoria cursei! Dacă-i aniversare, atunci să fie de pomină.

De ce aleargă Paul? De ce a cincea oară? Simplu: bucuria reîntâlnirii cu deșertul și cu chinurile unei astfel de curse – da, da, există oameni pe care asemenea încercări nu numai că nu-i sperie, dar ii atrag…

Și tot ca si-n anii trecuți, Paul alergă pentru a ajuta Asociația Inima Copiilor să strungă bani pentru copiii bolnavi de inimă.

Marathon des Sables înseamnă 6 etape parcurse în zile consecutive intre 5 si 11 aprilie. Paul aleargă peste 30 km în fiecare din aceste zile. Mai multe detalii despre cum puteți să sprijiniți demersurile lui caritabile găsiți pe www.inpascupaul.ro

MdS3Surse: www.inpascupaul.ro, www.marathondessables.com

3115 Total Views 1 Views Today

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *