Pâinea

Soldații romani erau recunoscuți pentru rezistența lor fizică, dar puțini știu că li se dădeau ca rație boabe de grâu, pe care le luau în timpul marșurilor nesfârșite și pe care le mestecau încet și bine.

Scrierile din antichitate afirmă că boabele de grâu sunt o hrană completă și, prin urmare, se putea trăi numai cu ele. Toate substanțele cu adevărat nutritive din grăunțele de grâu se află în tărâțe și în germeni. Interiorul din care se scoate făina se rezumă doar la amidon. Pâinea obținută este gustoasă, dar sângele primește acizi în cantitate mare, organele se încarcă de reziduuri, mucoase și sedimente. Este un moment prielnic pentru ca agenții patogeni să se instaleze.

Sursa: “Hrană pentru viață” de Dr. Daniel Menrath (p80)

Cea mai bună pâine este cea făcută în casă, frământată manual, fără aditivi, fără conservanți. Să aveți spor!