De ce mănâncă oamenii prea mult?

Oamenii mănâncă mult pentru că ingerând ce nu trebuie:

  • sistemul digestiv se deteriorează,
  • mâncarea nu conține ce au nevoie,
  • apar dezechilibre datorate unor substanțe în exces sau a unor substanțe care nu aveau ce să caute în mâncare,
  • creierul este păcălit de anumite combinații de substanțe care creează dependență, cum este cea din majoritatea produselor din magazine (exemplu de combinația: zahăr, sare și grăsimi).

La toate acestea se adaugă presiunea socială, obiceiurile greșite, reticența la schimbare, dezinformarea făcută sistematic și meticulos de către anumiți oameni de știință care au întâietate in mediile de propagandă și în final, ridiculizarea celor care și-au pus întrebarea “Noi ce mâncam?”

Suntem ceea ce gândim, dar totodată suntem și ceea ce mâncăm! Mâncarea joacă un rol important în toate aspectele vieții noastre, influențând chiar și gândurile.

Pentru a ieși din actualul ciclu vicios este nevoie să renunțăm la orgolii, să ne informăm și din sursele înfierate de societate, să testam cu precauție, să ne ascultăm organismul, să înțelegem cum funcționează el și în final să povestim despre experiența noastră mai departe.

O întrebare pe care ar trebui să vi-o adresați de fiecare dată când presiunea socială sau stresul vă îmbie să mâncați este “Trăiesc pentru ca să mănânc sau mănânc pentru ca să trăiesc?”. De fiecare dată când sunteți gata să cumpărați un produs alimentar mai puțin benefic sănătății întrebați-vă dacă chiar aveți nevoie de acel produs sau dacă există o variantă mai bună.

Succes!