Dezintoxicarea – magia vindecării

Cartea tratează un subiect deosebit de important al zilelor noastre: sănătatea. Autorii au realizat o sinteză a evoluţiei conceptului de sănătate.
Din punctul de vedere al ştiinţelor moderne se consideră că sănătatea are multiple faţete: biologică, intelectuală, emoţională, decizională, socială, spirituală, holistică. Desigur, fiecare concept în parte şi toate la un loc contribuie la starea de sănătate a persoanei.
Discutând despre „inteligenţa materiei” (Dumitru Constantin Dulcan), trebuie să menţionăm şi „inteligenţa biologică”, pe care autorii o menţionează. Corpul fizic poate fi hrănit sau distrus, intoxicat. Totuşi, starea de sănătate se datorează cel mai mult sistemului limbic, cel care guvernează starea emoţională. Sănătatea emoţională asigură un echilibru dinamic între emoţii şi sentimente, astfel încât fiecare dintre noi să putem răspunde pozitiv la orice „provocare”.
Autorii propun o imagine de ansamblu a conceptului de sănătate, dar şi posibilitatea unor soluţii concrete pentru redobândirea sănătăţii biologice.

Vindecarea unei boli, dar şi menţinerea sănătăţii biologice depind de dezintoxicare. Din cuprinsul cărţii observăm că autorii au propus diverse metode de dezintoxicare a principalelor organe, precum şi a lichidului limfatic, un program antiparazitar, refacerea echilibrului acido-bazic prin verificări şi evaluări ale pH-ului ale salivei sau urinei.

„Dezintoxicarea – magia vindecării” este o carte care ne îndeamnă mai ales la o analiză profundă şi amănunţită a vieţii noastre de zi cu zi, la o introspecţie a sinelui şi o conectare mai atentă a fiecăruia dintre noi la nevoile celorlalţi. „Dăruind vei dobândi”, spune Ecleziastul.

Doresc pe această cale să felicit cu multă căldură autorii, omagiul meu pentru curajul şi competenţa în scrierea acestei cărţi minunate, dar şi pentru bucuria şi generozitatea cu care ne oferă experienţa dumnealor de o viaţă, dedicată nouă, oamenilor.

Conf. dr. farm. Florica Nicolescu

Preluat: http://www.librariespirituala.ro

 

2541 Total Views 2 Views Today

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *