Inteligența și creativitatea

Într-o noapte am visat ce s-ar fi întâmplat dacă nu am fi fost ocupați de forțe malefice. În vremurile actuale visarea este ultimul refugiu în care putem trăi o utopie, dar și acesta este pe cale de a fi confiscată. Tot ce ne mai rămâne este speranța că într-o dimineața ne vom trezi într-o lume mai bună, iar tot ce am trăit în ultima vreme să fii fost doar un coșmar al unei nopți în care am delirat având febră. Încă mai visez că această zi va veni cândva. O zi în care toți oamenii vor fi inteligenți și creativi și vor folosi aceste abilități în dorința de a face numai bine în jurul lor. O zi în care să ne trezim norocoși că ne-am născut aici, să nu ne fie rușine de asta și nici teamă de vreo putere lacomă care ar putea să ne desființeze ca nație și pe fiecare în parte, luându-ne și ultima speranță de a fi cu adevărat liberi.

Adevărata libertate este atunci poți să îți folosești nestingherit inteligența și creativitatea pentru a pune bazele unei lumi mai bune, pentru a îmbunătății percepția oamenilor asupra echilibrului sensibil al naturii și pentru a păstra pe cât posibil nealterate frumuseți pe care astăzi nu știm să le apreciem la adevărata lor valoare.

Inteligența și creativitatea reprezintă două elemente în strânsă legătură și foarte importante pentru noi, ca oameni. Dacă le pierdem și pe acestea, pierdem și ultima speranță de a fi cândva liberi într-o lume care acum pare utopică, o lume în care cuvintele minciună, răutate, viclenie să fie arhaisme de mult uitate.

Inteligența și creativitatea, trăsături emblematice ale evoluției umane, pot fi pierdute pe nesimțite prin îndepărtarea de natură. Este greu în zilele noastre să mai locuiești departe de aglomerațiile urbane, în care aerul este poluat, mâncarea toxică și ești hărțuit în permanență de un câmp electromagnetic puternic. Este și mai greu în zilele noastre să îți mai găsești timp pentru tine, pentru odihnă, pentru o carte de calitate, pentru un concert simfonic, pentru o plimbare pe cărări de munte, pentru sport și meditație. Dar sper, încă mai sper că toate aspectele sumbre într-o zi vor fi de mult uitate. Avem capacitatea de a uita mult mai ușor ceea ce nu ne place. Însă până atunci, mulți dintre noi vor fi uitat de mult cum este să își trăiască viața cu adevărat și să simtă că sunt ancorați în realitate, o realitate a lor și nu fabricată de alții pe platourile de filmare, o realitate în care ei fac diferența.

Inteligenta si creativitatea sunt inhibate de obiceiurile noastre nesănătoase, de alegerile noastre neinspirate, de reticența la schimbare, de comoditate… Voi menționa doar câteva elemente pe care ar trebui să le tratăm cel puțin cu precauție: dulciuri, lactate, cofeină, nicotină, alcool, conservanți artificiali, neurotoxine (glutamatul de sodiu), medicamente, vaccinuri, sedentarism, lipsa somnului, aer viciat, electrosmog, radiații nucleare, obezitate… și lista e mult mai lungă.

A simți că trăiești cu adevărat este un lux pe care nu mulți dintre noi și-l pot permite. Este un lux pentru că necesită să fii ancorat în realitate, o realitate crudă, dar în care cine are ochi să vadă, urechi să audă și minte să gândească, încă se mai poate bucura de lucruri aparent mărunte, încă se mai poate bucura de hrană de calitate, încă se mai poate bucura de natură, încă se mai poate bucura de libertatea de mișcare… Aceste lucruri mărunte pot fi: o adiere de vânt, un apus de soare, o pasăre în zbor, un fluture multicolor, o floare, o plimbare în parc, o strângere de mână venită din adâncul inimii, umbra copacilor, verdele frunzelor, crestele semețe ale munților, un pârâiaș șopotind, albastrul senin al cerului brăzdat de zburdalnicii nori pufoși… și de o muzică de calitate. Fie că vrem sau nu să credem, totul este o vibrație, o muzică, o armonie a Universului. O melodie de calitate stimulează inteligența, creativitatea și optimismul persoanei care o ascultă, ancorând-o într-o realitate multicoloră.

Oamenii au uitat să trăiască sau poate nu au știut niciodată cum să o facă, poate că au fost învățați greșit sau nu li s-a spus nimic. Au uitat să trăiască cu pasiune prezentul, pregătind viitorul și elogiind trecutul și în ciuda tuturor problemelor întâmpinate să se bucure de viață. Au uitat să-și calibreze periodic scala de priorități și valori. Grijile cotidiene îi împiedică pe oameni să simtă că trăiesc cu adevărat.

Așteptarea este boala vremii în care trăim. Cei mai mulți oameni nu se bucură de actul în sine, de a trăi fără a aștepta sfârșitul orei de curs, vacanța, concediul de odihnă, alegerile din țară, pensia sau chiar sfârșitul vieții. Mulți nu trăiesc în locul lor, trăiesc prin intermediul televizorului. Mulți nu au propriile gânduri bazate pe înțelepciunea și experiențele proprii, ci își însușesc mult mai comod gândurile altora. Mulți refuză să creadă că viitorul lor depinde doar de ei, de deciziile lor și de ceea ce fac.

Persoanele responsabile de situația în care ne aflăm sunt bine antrenate, foarte periculoase și suficient de bolnave încât să fie capabile de cele mai incredibile scenarii. Dacă faci planul lor cunoscut, vor face tot posibilul să fie luat în derizoriu. Dacă îi demaști vor face tot posibilul să te discrediteze, să-ți distrugă viața și apoi să te facă uitat.

Faceți tot ce vă stă în putință pentru a vă păstra sănătatea. Nimic nu se poate obține fără efort, fără sacrificii, dar veți afla că a meritat.

Preluat: http://salveazalumea.ro/inteligenta-si-creativitatea/

1447 Total Views 1 Views Today

Leave a Reply

Your email address will not be published.