Istoria marijuanei

Am preluat de pe pagina www.luminapentrutoti.ro următorul fragment:

Pentru a nu exista confuzii vreau să fac urmatoarea precizare si anume că există două tipuri de cânepă – “cannabis indica”, soiul care este cultivat pentru droguri, și “cannabis sativa”, soiul cultivat în scop industrial si care și ea este o plantă la fel de minunată având numeroase utilizări: textile, materiale de construcții, hârtie, surse regenerabile de energie și, bineînțeles, medicină alternativă și alimente cu valori nutriționale deosebite .. in farmacii sau magazine de produse naturiste găsindu-se semințe decorticate de cânepă .. deci nu numai cannabis indica ci și cannabis sativa sunt la fel de folositoare.

Un documentar curajos, menit să spulbere toate miturile nocivităţii marijuanei , mituri implementate cu grijă de-a lungul anilor, în subconştientul colectiv, de către numeroşi „oameni de ştiinţă” şi politicieni, care au avut mereu grijă de noi, de „sănătatea publică”, uitând să ne precizeze care sunt şi marile afaceri din spatele dorinţei lor de bine, uitând astfel să ne spună căror interese servesc cu adevărat.

Acest documentar va răspune următoarelor întrebări:

  • De ce este marijuana ilegala?
  • Care sunt riscurile de sănătate la care ne expunem cu adevărat?
  • Funcţionează prohibiţia?
  • Ce s-ar întâmpla dacă ar fi taxată?
  • Din marijuana se obţin medicamente, hârtie, combustibil, îmbrăcăminte şi textile diverse, hrană, etc … oare ne scapă ceva aici?

Acum vă invit să vă informați în legătură cu diferențele dintre cânepă ca drog și cânepa ca aliment cu următorul fragment preluat de pe pagina https://canah.com

Care este diferență dintre cânepă si marijuana?

Diferența principala dintre cele doua specii este conținutul de THC (delta-9-tetrahidrocanabinol), substanța psihoactiva din marijuana. Cânepa industriala este soiul cultivat pentru producția de textile, hrană, materiale de construcție, combustibil etc. Limita legala a conținutului de THC al cânepii industriale este sub 0.2%. Conținutul de THC al marijuanei este in jur de 8% – 12%. Exista soiuri de marijuana care pot ajunge la valori de chiar pana la 20%.

Mă voi “ameții” daca consum in mod regulat cantități semnificative de mancaruri ce contin canepa?

Categoric NU, datorita continutului minim de THC in seminte, care este de maxim 0,001% THC (in comparatie cu limita legala de 0.2 %).

800px-Cannabis_sativa_Koehler_drawing

3805 Total Views 2 Views Today

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *