Suc de sfeclă roşie
O doză de suc se va realiza utilizându-se o sfeclă mare sau două mai mici, aproximativ 750g.
Pentru ca sucul rezultat să fie mai gustos se poate consuma împreună cu sucul de morcov și măr.
Ce se mai poate adăuga și în ce cantități pentru o porție de suc din care se pot servi două persoane utilizând aproape 1Kg de sfeclă roșie:
- între 1000g și 1500g morcovi (100% – 150%*)
- între 250g și 400g mere (25% – 40%*)
- între 400g și 600g țelină (40% – 60%*)
- între 150g și 300g păstârnac (15% – 30%*)
*Procentele reprezintă ponderea din masa brută de sfeclă roșie utilizată.
Cantitățile de suc rezultate diferă în funcție de materia primă, dar mai ales de storcător. Pentru un suc de calitate, dens și în cantitate mai mare, atlasuldesanatate.ro vă recomandă Angel Juicer.
Indicații
- Sucul rezultat se va consuma dimineaţa pe stomacul gol.
- Sucul trebuie băut treptat, cu înghițituri mici (folosește un pai).
- Sfecla se va stoarce cu tot cu coajă.
- General valabil sucurilor: a se evita contactul cu lumina puternică (cum este lumina Soarelui) și cu aerul. Pentru păstrare se poate ține în sticlă, umplută până la dop, în frigider. Chiar și așa el intră în procesul de oxidare încă din faza de stoarcere, motiv pentru care nu trebuie depozitat pentru mai mult de câteva ore.
- Câteva ore înainte și după consumarea sucului nu se bea apă.
- Dacă în ziua precedentă ai mâncat mult și/sau greu nu este binevenit consumul acestui suc. Prima masă/gustare se va servi la cel puțin 4 ore după consumarea sucului, dar nu mai târziu de 6 ore.
- A se consuma de preferinţă o dată la 3 zile. Astfel într-o lună se va consuma de 10 – 11 ori.
Electe adverse
- amețeală
- greață
- deranjament
Rezultat obținut
Scăderea în greutate pentru prima săptămână poate fi de 1 – 2Kg, ajungându-se la 10Kg în 5 săptămâni pentru o persoană de 77Kg, 170cm, 30 de ani, sex masculin, constituţie atletică, fără exerciţii fizice.
© atlasuldesanatate.ro