Ulei de măsline contrafăcut

Uleiul de măsline este un aliment foarte ușor de falsificat. O metoda utilizata frecvent constă în substituirea unei cantități de ulei de măsline extravirgin, fie cu forma sa rafinată fie cu un ulei de o calitate inferioară. Doar prin prăjire sau testarea ph-ului poate fi depistat un ulei falsificat.

Astfel, un ulei de măsline adevărat rezistă până la temperatura de 190 de grade Celsius, fără a se descompune în substanţe toxice. Spre deosebire de alte uleiuri, cel de măsline rămâne stabil ca structura chimică la temperaturi relativ mari, datorita prezentei antioxidanţilor și acidului oleic.

Culoarea nu dovedeşte întotdeauna autenticitatea acestui tip de ulei. Nuanţele pot varia de la verde, în cazul în care clorofila primează, până la galben auriu dacă elementul de baza din compoziție este carotenul. De asemenea, prezenţa unui gust amar nu reprezintă un semn ca uleiul a fost falsificat, ci este un rezultat al faptului că măslinele nu au fost destul de coapte.

1Uleiul de măsline trebuie depozitat într-un loc răcoros și ferit de razele soarelui. Dacă va căpăta un aspect vâscos, înseamnă că uleiul este unul bun.

Sursa: www.camaragreceasca.ro

1989 Total Views 2 Views Today

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *