Apă, miere și lămâie

Cum se bea sucul de lămâie?

Sucul de lămâie băut pe stomacul gol (recomand dimineața) este benefic pentru sănătate. Vitaminele conținute de acesta acționează mult mai bine decât cele din suplimentele nutritive. Acesta va trece foarte repede în sistemul sanguin. Mineralele (potasiu și sodiu) pe care acesta le conține sunt descompuse în fluxul sanguin, creând astfel un efect alcalin. Procesul metabolic este cel care transformă aciditatea sucului de lămâie într-un produs alcalin, care crește PH-ul sângelui peste nivelul 7.

Aviz celor care folosesc frecvent sucul de lămâie în salate!

Lămâia nu trebuie să intre pre mult timp în contact cu dantura. Înmoaie smalțul dinților facilitând apariția cariilor dentare.

De ce nu combinăm apa cu sucul de lămâie?

Este important ca sucul de lămâie să nu intre în contact prea mult timp cu aerul, pentru a evita oxidarea excesivă. Dacă amestecăm sucul de lămâie cu apă grăbim procesul de oxidare al acestuia. Prin oxidare lămâia își pierde o mare parte din proprietățile benefice.

Aviz celor care adaugă în ceai miere și lămâie!

Mierea încălzită la peste 40 de grade C devine toxică. Toate alimentele încălzite la peste 40 de grade C își pierd o parte din proprietățile benefice, dar cel mai adesea, pe toate.

Sucul de lămâie împreună cu mierea de albine

Dulciurile (mierea este dulce concentrat) inhibă digestia. Aceasta este o măsură de protecție a organismului nostru asupra cantităților mari de zaharuri care ar putea ajunge prea repede în sânge. De aceea nu este recomandat să mâncăm dulciuri cu puțin timp înainte de masă, în timpul mesei și după masă.

Mierea va încetini absorbția sucului de lămâie. În plus se va combina cu sucul gastric și va crea un mediu extrem de acid chiar și pentru stomac.

Eu consider că apa, mierea și lămâia trebuie consumate separat.

© atlasuldesanatate.ro

2066 Total Views 2 Views Today

Leave a Reply

Your email address will not be published.