TOXIC – Adevărul despre alimentul modern

TOXIC oferă o experiență unica, 80 de minute de adevăr, totul într-o viziune proaspăta și nonconformistă. Analizează cât de sănătoasa este hrana pe care o consumam zilnic, pornind de la principiile prof. Dr. Gheorghe Mencinicopshi și de la întrebarea “Ce este alimentul?”

Profesorul Mencinicopschi pornește de la o teorie simplă, și anume corpul uman este creat de natură să decodeze informația din mâncare și să o transforme în substanțele necesare pentru a rămâne sănătos. În ultimii ani, oamenii au adus modificări alimentelor prin agricultură intensivă și puternic industrializată, cu scopul de a crește producția și profitul, ceea ce a dus la dispariția acelei informații naturale în mâncarea de zi cu zi, pe care organismul nu o mai recunoaște și are astfel probleme în a o decoda.

T O X I C analizează, studiază și desființează alimentele! Nu este vorba doar despre alimentele de tip junk food, ci și despre cele de bază, pe care le consideram a fi sănătoase, le consumam cu încredere și cu care ne otrăvim fără să avem habar!

T O X I C este primul film documentar romanesc care spune adevărul despre alimentele pe care le consumam, despre proveniența acestora și despre adevărata lor compoziție. Ne-am dorit în plus, ca prin acest documentar, să îmbinăm informația riguroasă și imparțială, să o facem accesibilă tuturor oamenilor care încearcă să-și schimbe modul de viață și să spună stop bombardamentului cu produse pline de tot felul de chimicale, a mărturisit Andrei Sota, regizorul filmului.

Filmul documentar T O X I C vine ca o continuare fireasca a campaniilor de educare și informare duse de Dr. Menci și prin intermediul carților extrem de populare: “Și noi ce mai mâncăm?” vol I & vol II sau seria de 7 volume “Revoluție în bucătărie”. Fiecare dintre aceste lucrări a tratat un alt aspect al alimentației moderne a romanilor și a constituit un început de educație nutrițională adevărată: cum să gătim sănătos, cum să slăbim fără a ne înfometa, fără a ne face rău organismului și cum să facem cumpărături inteligent.

T O X I C este o producție MAKINAFILM, un film realizat de Andrei Sota și produs de Coreus după ideile prof. dr. Ghe. Mencinicopschi și susținut de Fares Orăștie.

Din distribuția filmului fac parte: prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, Dr. Cristina Bogdan – medic naturopat, Oreste Teodorescu – vedetă TV, ing. Silviu Socol – director general Fares Romania, Bora Cokyapici – chef și proprietar de restaurante, Mircea Al. Stoica – producător de legume, dr. ing. Sorin C. Chiru – Directorul I.N.C.D.C.S.Z. Brașov…

Sursa: www.librarie.net


3777 Total Views 1 Views Today

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *