Aspiratorul Dyson

“Ca toata lumea devenim frustrați de produsele care nu funcționează cum trebuie. Ca ingineri proiectanți facem ceva in privința asta. Reprezentam invenția si perfecționarea” – James Dyson, inventor of cyclonic vacuum tehnology

81L6iLXCWAL._SL1500_O nouă idee

In 1978, James Dyson a devenit frustrat de performanța ce scade a aspiratorului lui. Dezmembrând-ul a descoperit că sacul se înfunda, cauzând pierderea puterii de aspirație. Tocmai ce construise un ciclon industrial pentru fabrica in care lucra ce separa particule de vopsea de aer folosind forța centrifugală. Oare același principiu ar putea funcționa si la aspiratoare? S-a pus pe treabă. Cinci ani si 5.127 prototipuri mai târziu, el inventase primul aspirator fără sac.

Forța G

Aspiratorul lui James Dyson a fost vândut prima dată in Japonia, țara unltimelor tehnologii. Cunoscut sub numele de „G-Force”, i-a impresionat pe japonezi cu performanța lui si rapid a devenit un simbol de referință, vâzându-se pentru $2.000 bucata. De asemenea a câștigat Târgulu de Design Internațional din 1991 in Japonia

DC01

Cu redevențele din vâzările G-Force, James Dyson a fost capabil să-ți înființeze compania, Dyson Ltd. În 1993 și-a deschis propria fabrică si centru de cercetare in zonele Cotswold, și s-a apucat de lucru la un nou aspirator – unul care sa capteze particule si mai mici de praf. Se numea DC01, de la „Dual Cyclone”, devenind primul aspirator care să îsi păstreaze 100% din puterea de aspirație 100% din timp.

Cicloanele Dyson captează mai multă murdărie și praf microscopic decât orice alt ciclon

Sunt atât de eficiente, încât captează particule la fel de mici ca polen, spori de mucegai, chiar și bacterii – particule care înfundă sacii și filtrele de la aspiratoarele convenționale.

Tehnologie ciclonică patentată

Există și alte aspiratoare care folosesc cicloni. Însă ciclonii ineficienți permit prafului să treacă până la filtru, înfundându-l și provocând pierderea puterii de aspirație în timpul folosirii. Cicloanele Dyson sunt cele mai eficiente dintre toate. Aceste generează forțe centrifuge de până la 313.000 G, aruncând praful și murdăria din fluxul de aer. Particule mici de 0.5 microni sunt aruncate direct în cuva transparentă.

81aXALwtueL._SL1500_Aer evacuat mai curat decât aerul pe care îl respiri

Aspiratoarele Dyson sunt de înaltă eficiență ciclonică și sunt proiectate pentru a fi etanș. Aerul pe care îl evacuează este mai curat decât aerul pe care îl respiri – de aceea sunt ideale pentru cei alergici.

Captează alergeni

Alte aspiratoare dețin adesea cicloni ineficienți, ceea ce înseamnă că particulele microscopice, cum ar fi spori de mucegai și polen trec prin filtru. Dacă aparatul nu este etanș, acești alergeni si alte particule microscopice ajung înapoi în casă. Aspiratoarele Dyson au cei mai eficienți cicloni, proiectați pentru a fi etanși. Ce ajunge în aparat, ajunge în cuva transparentă – nu înapoi în casă.

 

3093 Total Views 1 Views Today

Leave a Reply

Your email address will not be published.