Ce storcător să ne cumpărăm?

Pentru a răspunde la această întrebare, am ales un model de storcător prin centrifugare extrem de fiabil pentru prețul său, un Angel Juicer care are extrem de puține repere din alt material decât oțelul inox și rivalul acestuia care oferă un tub de admisie ca la un storcător prin centrifugare.

Bosch MES25A0
Kuvings B6000PR
Angel Juicer 5500
Denumire storcător Bosch MES25A0 Kuvings B6000PR Angel Juicer 5500
Tip stoarcere Centrifugare Presare cu un ax melcat vertical Presare cu două axe melcate orizontale
Diametru tub 73mm 75mm 43mm
Materiale folosite
 • Microsită din oțel inox
 • Restul este din plastic.
 • Axul melcat şi sita – Ultem1
 • Vasul de colectare – Tritan™ 2
Oțel inox
Putere și turație maxime 700W / N/A 240W / 60rpm 3CP 150W / 82rpm
Greutate 5Kg 6,4Kg 9,4Kg
Punctul forte
 • Fructe cărnoase (mai puțin gutui)
 • Rădăcinoase
 • Fructe moi
 • Posibil frunze!
 • Semințe
 • Frunze
 • Rădăcinoase
Link www.melarox.ro www.cel.ro www.eujuicers.ro
 1. Ultem – un material ecologic extrem de solid, folosit la construcţia navelor spaţiale NASA şi pentru echipamentele medicale
 2. Tritan – un material ecologic ce nu conţine BPA (Bisfenol A)

Foarte multe mere au miezul negru, amar, stricat de dăunători. Pentru a obține un suc de calitate va trebui să înlăturăm părțile afectate.

Merele și perele au sâmburi plini de substanțe care, odată înghițite, se transforma în acid cianhidric. Din fericire pentru cei care mănâncă aceste fructe cu tot cu cotor, pentru a-și desface otrava, sâmburii trebuie să fie pisați foarte bine. De regula, un mar are cel mult opt sâmburi. Abia după consumul a 25 de mere cu tot cu sâmburi la o singura masa ar trebui sa te îngrijorezi. – http://m.bzc.ro/alimentele-care-te-pot-ucide-36592

Din acest motiv, diametrul tubului de admisie mai mare nu ar trebui să influențeze foarte mult alegerea storcătorului potrivit pentru nevoile noastre.

Nu am găsit informați legate de nivelul de zgomot făcut de aceste storcătoare, însă este foarte probabil ca cele prin presare la rece să fie mai silențioase.

Puterea consumată în W nu est tot una cu puterea de stoarcere. Totodată, este dificil să le comparăm după putere, deoarece fiecare storcător prezentat în tabelul alăturat are un mod diferit de funcționare.

Stoarcerea prin centrifugare nu poate fi folosită pentru fructele cu sămburi tari (cătină, rodie), frunze (spanac, iarbă de grău), semințe (lapte de migdale). Storcătorul Angel Juicer produce nectar de mere, în timp ce unul prin centrifugare sau prin presare directă la rece produce un suc limpede, aproape transparent.Dacă vi se pare scump un storcător, mai ales unul prin presare la rece vă propun următorul exercițiu

Am ales merele drept reper pentru storcătorul prin centrifugare. Acestea se găsesc începând cu merele de vară din august și sfârșind cu ultimele mere din hambar în mai, mai mult de 9 luni pe an. Asta înseamnă maxim 300 de zile pe an. Dacă folosim storcătorul odată la două zile, înseamnă că îl vom folosi de 150 de ori pe an.

Storcătoarele cu presare la rece pot fi folosite aproape tot timpul anului!

Costul apei întrebuințate la spălarea aparatului și a materiei prime și costul energiei electrice sunt puțin mai greu de cuantificat. Prețul mediu al materiei prime pentru o singură utilizare – având ca rezultat două porții de suc – este de 6 lei (prețul mediu raportat la anul 2015 pentru mere, pere, morcovi, țelină, sfeclă roșie, spanac,…).

Denumire storcător Bosch MES25A0 Kuvings B6000PR Angel Juicer 5500
Preț minim 350 lei 1900 lei 4600 lei
Garanție 2 ani 5 ani 5 ani motor
3 ani restul
Număr de utilizări <150/an >150/an >150/an
Amortizarea sa pe o utilizare 350/2/150= 1,16 lei 1900/5/150= 2,53 lei 4600/5/150= 6,13 lei
Două porții de suc3 1,16+6= 7,16 lei 2,53+6= 8,53 lei 6,13+6= 12,13 lei
Prețul sănătății pentru două persoane3

7,16*150= 1075 lei/an

8,53*150= 1280 lei/an 12,13*150= 1820 lei/an
Diferențe Trebuie compensat cu fructe, frunze și semințe! 1280-1075= +205 lei/an

1820-1075= +745 lei/an

3. fără apă și energie electrică

De ce trebuie să aducem banii în discuție atunci când vorbim despre sănătate?

Sănătatea este neprețuită!

Nu fiți zgârciți cu voi, doar pentru că atunci când mâncați alimente cu aport scăzut de substanțe nutritive, efectele negative nu pot fi observate imediat. Nu puneți alimentația pe ultimul loc. Ea trebuie să devină preocuparea voastră zilnică pe toată perioada vieții. Interesul vostru de a mânca sănătos nu trebuie să înceteze, atunci când considerați că aveți și alte priorități.

Aveți timp să stați pe șoselele aglomerate cu mașina, dar nu aveți timp 30 de minute să faceți puțină mișcare în fiecare dimineață.

Aveți timp să stați la coadă la lift și să așteptați să vină liftul, dar nu aveți timp să urcați pe scări, ba mai mult, coborâți tot cu liftul.

Aveți timp să treceți mâncarea prin foc 3-4 ore, dar nu aveți timp să faceți suc dimineața 45 de minute (cu tot cu băut și spălat aparatul).

Aveți timp să faceți fripturi cu cartofi prăjiți pentru masa de prânz sau cină, dar nu găsiți timp pentru o salată asortată cu proteine din vegetale (ciuperci, fasole…), care durează chiar mai puțin de 45 de minute.

Aveți timp să stați la ușile doctorilor și la cozile de la farmacii cu orele, dar nu aveți timp să vă duceți la piață să luați fructe și legume de la puținii producători autentici care au mai rămas.

Vi se par scumpe fructele și legumele, dar nu vi se par scumpe analizele medicale, medicamentele, suplimentele.

Vi se pare scump un storcător de fructe și legume, dar nu vi se pare scump un Km parcurs cu mașina personală, care include: amortizarea mașinii, toate taxele, impozitul, asigurările mașinii, piesele de schimb și combustibilul.

Sănătatea voastră este în mâinile voastre, chiar înainte de a fi în mâinile medicului, farmacistului și a pompelor funebre!

© atlasuldesanatate.ro

3050 Total Views 1 Views Today

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *