Topul fructelor și al legumelor

Loc

Denumirea

Efecte benefice

Ușoare efecte adverse

1

Rodia Crește cantitatea de oxigen din sânge

Crește rezistența la efort

Desfundă vasele de sânge

2 Morcovul Oprește căderea părului

Oprește degradarea dentară

Întărește unghiile

3

Cânepa Crește cantitatea de oxigen din sânge

Îmbunătățește memoria și atenția distributivă

Nu creează dependență!

4

Mărul Crește puterea musculară Purgație

Flatulație

Balonare

5

Sfecla roșie Elimină substanțele toxice din organism

Te ajută să te lași de fumat și ușurează perioada de după

Echilibrează masa corporală – reduce apetitul și forțează organismul să folosească din rezervele de grăsime

Folosită în exces este posibil să afecteze inima (informație neverificată încă)

Scade temporar performanțele sportivilor profesioniști

6

Cătina Crește rezistența la bolile respiratorii

Consumată după instalarea acestora reduce perioada de suferință și scade efectele neplăcute (febră, nas înfundat)

 

Acesta este rezultatul unui studiu subiectiv și orientativ, efectuat pe o perioadă de 4 ani pe 10 persoane de vârstă, sex și preocupări diferite.

Lista alimentelor nocive este foarte lungă, de aceea recomand să mâncăm ponderat. Este de preferat să mâncăm preponderent fructe, legume și unele semințe, pe cât posibil, neprocesate termic.

© atlasuldesanatate.ro