Loc |
Denumirea |
Efecte benefice |
Ușoare efecte adverse |
1 |
Rodia | Crește cantitatea de oxigen din sânge
Crește rezistența la efort Desfundă vasele de sânge |
|
2 | Morcovul | Oprește căderea părului
Oprește degradarea dentară Întărește unghiile |
|
3 |
Cânepa | Crește cantitatea de oxigen din sânge
Îmbunătățește memoria și atenția distributivă Nu creează dependență! |
|
4 |
Mărul | Crește puterea musculară | Purgație
Flatulație Balonare |
5 |
Sfecla roșie | Elimină substanțele toxice din organism
Te ajută să te lași de fumat și ușurează perioada de după Echilibrează masa corporală – reduce apetitul și forțează organismul să folosească din rezervele de grăsime |
Folosită în exces este posibil să afecteze inima (informație neverificată încă)
Scade temporar performanțele sportivilor profesioniști |
6 |
Cătina | Crește rezistența la bolile respiratorii
Consumată după instalarea acestora reduce perioada de suferință și scade efectele neplăcute (febră, nas înfundat) |
Acesta este rezultatul unui studiu subiectiv și orientativ, efectuat pe o perioadă de 4 ani pe 10 persoane de vârstă, sex și preocupări diferite.
Lista alimentelor nocive este foarte lungă, de aceea recomand să mâncăm ponderat. Este de preferat să mâncăm preponderent fructe, legume și unele semințe, pe cât posibil, neprocesate termic.
© atlasuldesanatate.ro