Ulcerul duodenal este vindecabil

Ulcerul este rezultatul unei traume a sistemului digestiv și având ca principal rezultat perturbarea funcționării acestuia. Cronicitatea ulcerului este dată de un cerc vicios. Simți nevoia să mănânci, nu neapărat pentru că ești înfometat, ci pentru a înlătura temporar durerea și tocmai faptul că mănânci prea mult și prea des întreține această boală.

Nu excesul de suc gastric ar trebui să te îngrijoreze, cât mai ales insuficiența lui.

peptic_ulcer-09.09Dacă răceala se tratează cu cătină, dacă pierderea memoriei se tratează cu cânepă, dacă scapi de kilogramele în plus cu sfecla roșie, dacă oprești căderea părului cu morcovi, de ce nu ai putea să te bucuri de o viață normală fără dureri abdominale, constipație și halenă, toate acestea zi de zi?!

Este mai dificil să urmezi o cale alternativă de tratament pentru ulcer atunci când toată lumea se încrede în medici ca în zei. Toată lumea îți va spune că medicii au cea mai bună soluție pentru boala ta, având și experiență dar și aparatura necesară. Să fie așa?

În cazul meu, una dintre endoscopii a fost urmată de ocluzie intestinală. Ceva în plus față de clasica rănire a laringelui. Medicul mi-a oferit o schemă de tratament cu inhibatori a sucurilor gastrice și totodată mi-a recomandat multe mese și mici. Carnea ușoară mai puțin grasă nu a fost exclusă din dietă. Cu sucul gastric inhibat de pastile și cu obiceiul de a mânca carnea mai mult decât garnitura, imaginați-vă cum erau digerate alimentele îngurgitate la cele 5 mese minime obligatorii și cel puțin încă pe atâtea gustări între ele în fiecare zi. Probabil pare logic acum: starea sănătății mele s-a agravat, dar medicul specialist nu avea nicio vină… Nu-i așa?

Pentru a te însănătoși este suficient ca începând de azi să încerci să mănânci sănătos. Nu este niciodată prea târziu, atât timp cât nu ai murit. Trebuie să renunți la viciile alimentare, la excese și măcar pentru o perioadă de revenire să ți regim mâncând mai puține feluri de alimente și în cantități mai mici. Trecerea trebuie făcută lin în ritmul fiecăruia.

Probabilitatea mai mare este să mori de supraponderabilitate decât de malnutriție.

Acum vei afla că nu ai nevoie de un vagon de vegetale crude pentru a suplini felia de friptură bine prăjită și însoțită de cartofii prăjiți. Acum vei afla că burta nu este un nelipsit accesoriu care trebuie purtat cu mândrie și că se poți să îți închei șireturi fără să fii balerin(ă). Acum vei afla că ai mai multă energie decât atunci când mâncai de toate oricât.

Gelul de Aloe Vera este un adjuvant puternic în vindecarea ulcerului, pot spune că este chiar un medicament, însă nu vă costă nimic să adoptați un stil de viață sănătos, având rezultate bune pe termen lung.

Mişcarea cu orice prilej îmbunătăţeşte peristaltismul, având ca efect un tranzit şi o absorbţiei mai bune. Astfel, sistemul digestiv va fi îmbunătăţit şi starea generală de sănătate va fi mai bună!

Nu uitați de ingredientul esențial, apa, care joacă un rol foarte important în vindecarea ulcerului. Administrată corespunzător și în cantitate suficientă vă reglează tranzitul, ajută în eliminarea constipației, a halenei, a balonării și în final a durerilor abdominale și a sensibilității la îngurgitarea anumitor alimente. Beți cât mai multă apă de calitate consumată ca atare, nu numai în sucuri, supe și ceaiuri.

Dacă aveți grijă ce băgați în gură, sistemul digestiv vă va răsplăti cu sănătate și o viață lungă.

Succes!

© atlasuldesanatate.ro

6438 Total Views 5 Views Today

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *